VENNESLA: Torsdag var kafé— og utelivsgründeren fra Kristiansand på befaring på gården sammen med styreleder Magne Nordvik i Stiftelsen Vigeland hovedgård.

På befaring

– Jeg ble kontaktet av stiftelsen etter oppslaget i Fædrelandsvennen og hadde en omvisning på plassen og i husene med styrelederen i går, sier Frank Marvin Moe, som siden 2003 har drevet Café Generalen i Ravnedalen på Grim.

Moe er foreløpig ikke tilbudt leiekontrakt, men partene er enige om å møtes om to uker. Moe har uttalt store planer for gamle Løa og området rundt den kjente lakseplassen i Vennesla. Den gamle låven står tom etter at innehaveren av Idyllen restaurant ikke ble tilbudt forlenget leiekontrakt 10. mai og flyttet ut 1. juni. Overfor stiftelsen har Moe fremsatt krav for om det i hele tatt skal være aktuelt å overta.

– Lokalet er helt ribbet etter forrige leietaker. Nytt kjøkken må på plass, det samme med møbleringen. I tillegg må taket fikses og det bør ansettes en vaktmester til å holde stedet ved like. Jeg har gitt dem noe å tenke på.

Tak må skiftes

For 10–15 år siden ble det byttet plater, papp og lekter på den ene taksiden. Den gamle taksteinen ble lagt tilbake for å beholde det gamle uttrykket. Å skifte den andre siden – inngangssiden – vil trolig beløpe seg på rundt 300.000 kroner. Stiftelsen har ikke mye penger å rutte med.

Frank Marvin Moe er klar på at eierne må få til et samarbeid med kommunen. Generalen-sjefen vil – om han overtar – hente arbeidskraft fra Vennesla.

– Jeg må ha 25–30 mennesker. Noen har allerede ringt om jobbmuligheter, hevder 49-åringen, som sier han allerede har fått mange henvendelser fra venndøler som ønsker at han overtar og gir nytt og varig liv til gården.

Vil åpne våren 2012

Moe vil gjøre ting skikkelig og ha ting i orden får han eventuelt kan åpne.

– Om det blir meg som overtar, har jeg signalisert at det ikke blir åpning før neste år, i april/mai. Vennesla vil uansett få et sted de vil sette pris på, er han sikker på.

Fædrelandsvennen har en rekke ganger forsøkt å komme i kontakt med stiftelsens styreleder, Magne Nordvik. I en sms bekrefter han at Frank Marvin Moe er en aktuell leietaker.

– Vi er midt i en prosess rundt Løa. Det er derfor ikke egnet tidspunkt for kommentarer annet enn at vi arbeider for fullt, er alt den administrerende direktøren på Vigeland metal refinery vil si.