KRISTIANSAND: — Det er så usannsynlig at noe sånt skulle skje med meg. Fordi, det er et monster som har gjort det der. Det stemmer ikke at det er meg, sa tiltalte under sin forklaring.

Skjønner ikke hvorfor

Gråtkvalt fortalte han om drapshandlingen han hevder han ikke skjønner noen ting av. Han forstår ikke motivet for drapet eller at hvorfor han handlet som han gjorde. Mannen bestrider ikke at han drepte eks-kjæresten, men erkjenner ikke straffskyld. Hukommelsen har store sorte hull, ifølge 22-åringen.

— Det er skammelig at jeg har gjort det. Jeg burde skamme meg, sa mannen.

Kristiansanderen står tiltalt for å ha drept sin eks-kjæreste med et stort antall knivstikk. Drapet skjedde i en leilighet i Østerveien på Lund natt til 9. januar i år. I retten hevdet han å kun ha glimt fra før og etter selve drapshandlingen.

- Stoppet opp for meg

22-åringen fortalte at han kunne huske at han og eks-kjæresten stod foran akvarietanken i leiligheten, og at de begynte å krangle. Hun skal så ha bannet til ham og begynte å delje løs.

— Det var da det stoppet opp for meg. Jeg ser for meg at det var da det hele begynte. I neste øyeblikk ser jeg skikkelsen av Connie som ligger foran meg. I ren panikk så hiver jeg meg i bilen og kjører østover. Jeg ender opp i Vigebukta. Der hiver jeg fra meg kniven ut mot vannet. Jeg ser ikke hvor den lander, sa den tiltalte 22-åringen under sin forklaring da rettssaken mot han startet i dag.

Under sin forklaring sa mannen at han og Hernandez hadde et turbulent kjæresteforhold med fire brudd på kort tid. Tiltalte forklarte at han følte seg overkjørt i parforholdet.

Ristet på hodet

I forklaringen fortalte den drapstiltalte en rekke nedlatende ting om sin eks-kjæreste.

Foreldrene til Constanza Hernandez følger rettssaken i Kristiansand tingrett. Far til avdøde satte øynene i tiltalte i det han entret rettssal 1 i rettsbygningen i Kristiansand. Ikke et sekund under forklaringen hans slapp faren til avdøde øynene fra den drapstiltalte mannen. Mens 22-åringen snakket nedsettende om datteren, ristet moren oppgitt på hodet.

Nær ved å bryte sammen

Da han skulle forklare seg om minnene fra drapsnatten, var mannen nær ved å bryte sammen flere ganger. Han reagerte kraftig da retten fikk høre avdødes stemme i rettssalen. Constanzas telefonsamtale til drosjesentralen ble avspilt for retten.

Statsadvokat Jostein Johannessen, som fører saken på vegen av påtalemyndigheten, sa allerede i sitt innledningsforedrag at han tviler på at 22-åringen husker så lite som det han hevder.

Mannen forsvarer, Sveinung Søndervik Johnsen, reagerte på denne påstanden.

- Uheldig

— Jeg synes det er uheldig at aktor sår tvil om tiltaltes troverdighet allerede før vi har hørt de sakkyndige si noe om hans sinnstilstand. Jeg synes aktor bør vente til sin prosedyre med å komme med slike påstander, sa Johnsen.

— Du virker som du forsøker å få meg til å føle at jeg ikke strekker til, sa 22-åringen til aktor Jostein Johannessen.

Både venner av Connie Hernandez og tiltalte følger rettssaken fra tilhørerbenken.

Det er satt av tre dager til rettssaken.