GRIMSTAD: — En bil har kjørt inn i butikken og kort tid senere forsvunnet fra stedet, sier Jon Kvitne, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Etter det fvn.no kjenner til skal to personer ha rygget bilen, trolig en mørk varebil, inn gjennom butikkens kjøreport. Innenfor porten stod en varebil fra Euronics-butikken parkert og denne ble skjøvet minst én meter innover i lokalene da tyvene forsøkte å komme seg inn på lageret. Dermed klarte tyvene ikke å få med seg varer for større verdier.

Trolig har tyvene kun fått med seg et fåtall Samsung-skjermer. Store politiressurser ble mobilisert da meldingen om brekket kom inn.

— Vi har hatt patrulje på stedet og en del patruljer har sett etter den vage beskrivelsen vi har. Vi har varslet nabodistriktene og alle våre patruljer, sier Kvitne. Kriminaltekniker sikret i natt spor på stedet.

Saken etterforskes ved politistasjonen i Grimstad, hvor etterforskere er kalt ut ut på jobb. I løpet av dagen jobber politiet videre med å søke etter aktuelle bilder og å få tak i fullstendige overvåkningsbilder fra butikken.

— Det er fortvilende. Det er ikke mer enn 14 dager siden tyver forsøkte å ta seg inn i lokalene våre ved å klippe seg gjennom stålveggen. Vi skal visst ikke slippe unna, sier butikkeier Jan Jensen til Agderposten.

Bilen som ble brukt under brekket er en større SUV.

— Vi har vært gjennom overvåkningsbilder og det viser seg at bilen kan ligne på en litt større SUV som ligner på Chevrolet Suburban. Bilen er tofarget mørk og har en lys stripe, sier Kvitne til fvn.no.

Natt til lørdag for to uker siden var samme butikk utsatt for et innbruddsforsøk. Den gang brukte gjerningspersonene en boksåpner for å forsøke å komme seg inn.

Kriminaltekniker Thor Hardeland undersøkte i natt stedet. Foto: Ernest Boswarva.