KRISTIANSAND: Det ble våkenatt for mange beboere i Kristiansand som ikke klarte å overhøre en bjeffende hund i natt. Verken politi eller Falck klarte å fange hunden. Selv de profesjonelle hadde problemer.

Den irske setteren har vandret alene rundt på Tangen de tre siste ukene. Men etter å ha blitt holdt våkne av bjeffing i hele natt, bestemte naboer seg for å kontakte politiet.

Se bildeserie her!

Klokka 00.45 i natt bestemte politiet seg for å rykke ut etter å ha fått flere telefoner. Politiet og Falck rykket ut, men etter å ha brukt mye tid måtte de avslutte uten å få med seg hunden. Dermed ble ansatte ved Sørlandets dyreklinikk kontaktet.

Anne Jenssveen og Anna Elisabeth Opedal fra dyreklinikken rykket tidlig i ettermiddag ut for å fange hunden. Det viste seg å være lettere sagt enn gjort.

(Les mer under bildet)

— Den bare smatt unna og så satte han oppover i byen, men så fikk vi tak i en løpsk tispe med løpetid, forteller Jenssveen.

Etter lufteturen i byen kom den irske setteren tilbake til Tangen. Verken mat, bånd, kroker eller andre «triks» fungerte. Etter litt iherdig intimkos med tispa «Tassen», fikk dyreklinikkens to utsendte omsider satt et halsbånd på hunden.

— Han har nok kjent lukten av henne. Vi klarte faktisk å fange ham da han klatra opp på tispa, sier Jenssveen.

For de to fra dyreklinikken var dagens oppdrag alt annet enn dagligdags.

— Dette er første gang vi er ute på en slik leteaksjon. Nå er vi veldig fornøyd for at det endte vellykket, sier Opedal.

Dyreklinikken tar seg ofte av dyr uten eier, men som oftest blir dyrene levert i dyreklinikkens lokaler.

(Les mer under bildet)

Endelig klarte dyreklinikkens folk å få fatt i den viltre hunden. Tispa koser seg også. Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad

I ettermiddag ble hunden kjørt til klinikken, hvor mat og en varm seng ventet. De første undersøkelsene viste at hunden ikke var blitt påført de helt store skadene etter flere uker i friluft. En skade i den ene poten og dårlig tannstell var alt ekspertene fant.

Vet du hvem som eier hunden? Tips fvn.no på 03811 eller tips@fvn.no.