KRISTIANSAND: 40-åringen ble dømt for flere voldsepisoder mot sin kone i en periode fra oktober 2000 til oktober 2011. I tillegg ble han dømt for å ha slått en datter. I flere av voldstilfellene har barna vært vitner til det som skjedde.

Den domfelte kom til Norge i 1998. Han hadde da vært gift i fem år. Kona og barna kom til Norge i 2000, og var bosatt på Vestlandet før de flyttet til Sørlandet.

Det var barnevernet som slo alarm i oktober i fjor. Da hadde barnevernet allerede vært koblet inn mot familien i ett år fordi far, ifølge dommen hadde vært full, kranglete og voldelig.

Stort sett oppstod volden i familien når far drakk. Ekteparet ble separert i 2009. Kristiansand tingrett slår fast at hyppigheten og omfanget av volden mot mor kan betegnes som mishandling.

Den tiltalte fikk ikke forkynt tiltalen før selve saken tok til, men reiste fra Kurdistan til Kristiansand for å møte i retten. Han har delvis erkjent forholdene han har vært tiltalt for, og dette har ifølge retten hatt betydning for straffeutmålingen.

Aktor, politiadvokat Jørgen Henriksen, påstod et års fengsel. Retten mener at fem måneder er passende, og har også gjort 60 dager av straffen som betinget.

I tillegg må den domfelte betale oppreisningserstatning på 20.000 kroner til to av barna.