TRE SIKTET: Tre personer er tatt med til arresten i Kristiansand, siktet for forsettelig drap. Politiet er i gang med undersøkelser på åstedet i Vanse.
TRE SIKTET: Tre personer er tatt med til arresten i Kristiansand, siktet for forsettelig drap. Politiet er i gang med undersøkelser på åstedet i Vanse.
En mann ble funnet drept i en tomannsbolig i nærheten av Vanse sentrum tirsdag kveld. Foto: Jarle R. Martinsen
I ARRESTEN: Her kjøres de siktede inn til politistasjonen i Kristiansand. Foto: Jon Anders Møllen
I ARRESTEN: Her kjøres de siktede inn til politistasjonen i Kristiansand. Foto: Jon Anders Møllen
Lensmann i Hægebostad, Svein Tjomsland, var ved åstedet onsdag formiddag. Foto: Jarle R. Martinsen
Den drepte mannen skal ha blitt funnet i stua i denne boligen i Vanse.

FARSUND: — Jeg kan bekrefte at det dreier seg om et drap i Farsund. Tre menn er pågrepet og siktet for forsettlig drap, sier politiadvokat Hellek Rue til Fædrelandsvennen.

Det var tirsdag kveld at mannen ble funnet drept i en tomannsbolig i nærheten av Vanse sentrum.

Funnet død

Etter det Fædrelandsvennen forstår ble mannen funnet drept i stua i boligen. Politiet ble varslet om funnet av den døde mannen klokken 19.50 tirsdag kveld.

Lensmann i Hægebostad, Svein Tjomsland, var ved åstedet onsdag formiddag. Foto: Jarle R. Martinsen

Det var en patrulje fra Lister driftsenhet som kom først fram til åstedet. Politifolkene kunne raskt konstatere at det dreide seg om et drap.Mannen var død da politiet kom fram.

Dermed ble det umiddelbart tilkalt krimteknikere fra felleskriminalenhet i Agder politidistrikt. Teknikerne har jobbet på åstedet i hele natt.

Den avdøde ble i løpet av onsdag morgen tatt ut av boligen. Liket bringes til Folkehelseinstituttet i Oslo for obduksjon.

Under en pressekonferanse ved Lyngdal lensmannskontor onsdag formiddag, sa lensmann Kåre Unhammer i Farsund at den drepte trolig hadde vært død en stund da politiet ble varslet.

— Han døde ikke umiddelbart før politiet kom til stedet. Han hadde vært død en stund, opplyste Unhammer.

Leder ved Lister driftsenhet, Anne Margrethe Ruud, politiadvokat Hellek Rue og lensmann i Farsund, Kåre Unhammer holdt pressekonferanse i Lyngdal onsdag formiddag.

— Vi vet ikke tidspunktet for når drapet skal ha skjedd. Forhåpentligvis vil tekniske undersøkelser gi svar på dødstidspunktet, sa politiadvokat Hellek Rue på pressekonferansen.

Tre menn pågrepet

I løpet av tirsdag kveld og natt til onsdag ble store politistyrker mobilisert i Lister-regionen. Det ble også avgitt politistyrker fra kristiansandregionen.

Etterforskningen har så langt ført til at tre menn er pågrepet og siktet i saken. De tre ble pågrepet i sine boliger i løpet av natt til onsdag. Pågripelsene skjedde mellom klokken 01 og 05.

— Den siste ble tatt i 05-tiden, opplyser Hellek Rue.

Onsdag formiddag ble de tre pågrepne brakt til arresten ved Kristiansand politistasjon.

I ARRESTEN: Her kjøres de siktede inn til politistasjonen i Kristiansand. Foto: Jon Anders Møllen

Etter det Fædrelandsvennen forstår skal de tre pågrepne være en del yngre enn den drepte mannen.De involverte skal tilhøre et belastet miljø og være godt kjent av politiet fra før av.

Politiet var onsdag morgen svært sparsomme med opplysninger.

— Vi ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer om omstendighetene på det nåværende tidspunkt, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ove Austenaa til Fædrelandsvennen.

Onsdag morgen foretok politiet en rundspørring blant naboene til den drepte mannen. Til Fædrelandsvennen forteller en nabo at hun ikke hørte noe mistenkelig tirsdag kveld.

— Jeg la meg klokken 21.30 i går kveld. Da hadde jeg ikke hørt noe som helst, sier naboen, som bor i et av de nærmeste husene.

Vitneforklaringer

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med etterforskningsleder, Arne Sundvoll, ved felleskriminalenheten i Agder politidistrikt. Han opplyser at han har vært på jobb i hele natt, men kan ikke gi opplysninger om saken.

Pressekonferansen ble avholdt ved Lyngdal lensmannskontor.

— Årsaken til det er at vi ønsker å skjerme Farsund lensmannskontor i forhold til det arbeidet som pågår der, opplyser leder av Lister driftsenhet, Anne Margrete Ruud, til Fædrelandsvennen.

Politiet opplyste på pressekonferansen at det var informasjon fra vitner som førte til pågripelsene. Politiadvokat Hellek Rue vil ikke si om det var vitner som så selve hendelsen.

- Jeg ønsker ikke å gå i detalj om dette, men det jeg kan si er at vitneforklaringer har ført til at tre personer er pågrepet og siktet for forsettlig drap, sier Rue.

— Hvordan skjedde drapet?

— Jeg ønsker ikke å gå inn på drapsmåten, sier Rue.