KRISTIANSAND: Strekningen mellom Oslo S-Skøyen er søndag stengt for togtrafikk på grunn av problemer med signalanlegget. Dermed ble enkelte passasjerer fraktet med buss til Kongsberg for å gå på toget der.

— Vi står på en liten togstasjon, og det er ikke sitteplasser til alle. Det er stor frustrasjon, sier en sørlending til Fædrelandsvennen søndag kveld.

De har da fått beskjed om at de må vente halvannen time på toget. Sørlendingen mener at de burde blitt informert om dette før de reiste fra Oslo, slik at de kunne valgt alternative reisemetoder.

— Jeg ville heller tatt bussen direkte for å spare tid. De har ikke gitt oss sjansen til det, sier kvinnen.

NSB opplyser at busser og tog skal korrespondere, men at det har vært utfordringer med busskapasiteten søndag. De opplyser at alle reisende skal ha fått informasjon via høyttaleranlegget, og at deres hjemmesider hele tiden er oppdatert.

Her står det følgende:

Stavanger/Kristiansand-Oslo S: Innstilt Drammen-Oslo S

Vi kjører tog fra Stavanger/Kristiansand til Drammen og buss fra Drammen til Oslo S.

Unntak:

Tog 724 fra Stavanger 12:41 til Oslo S 20:27 er innstilt mellom Kongsberg og Oslo S. Vi kjører 2 busser direkte fra Kongsberg til Oslo S.

1 buss fra Kongsberg via Lysaker til Oslo S. 1 buss fra Kongsberg via Asker og Lysaker til Oslo S. 1 buss fra Kongsberg via Drammen, Asker og Lysaker til Oslo S..

Oslo S-Kristiansand/Stavanger: Innstilt Oslo S-Drammen

Vi kjører buss fra Oslo S til Drammen og tog fra Drammen til Kristiansand/Stavanger.

Unntak:

Tog 735 fra Oslo S 17:25 til Stavanger 01:12 er innstilt mellom Oslo S og Kongsberg. Vi kjører buss direkte fra Oslo S til Kongsberg.

Passasjerer fra Lysaker og Asker bes benytte andre tog til Drammen (også Flytoget) for overgang til buss fra Drammen til Kongsberg