AGDER: Lørdag avgjøres det om sittende stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen eller utfordreren Lene Langemyr fra Grimstad vil toppe Aust-Agder Frps liste. Noen dager før avgjørelsen faller, er begge leire optimistiske, men mest optimistisk er kanskje Godskesen selv.

— Jeg har en god magefølelse i forhold til dette, jeg regner med at jeg har flertall, sier Godskesen.

— Dette er jo kjempespennende, men jeg tror altså dette går bra for meg, sier hun.

Godskesen har i høst vært rundt og besøkt de flest lokallagene til Frp i fylket og føler at hun har store deler av medlemsmassen bak seg. Terje Stalleland i Grimstad Frp mener ingen av de to kandidatene bør være trygge før lørdagens avstemning.

— Vi ringer rundt og mobiliserer for Lene Langemyr, sier Stalleland. Han mener lanseringen av hennes kandidatur til 1. plassen på Frp-lista har vært svært vellykket.

Før nominasjonsmøtet lørdag er det vanskelig å skaffe seg en oversikt over hvilken av de to kandidatene de 54 delegatene vil stemme på. Alle stiller med åpent mandat. I Frp er det slik at fylkesstyret og fylkestinget har stemmerett på nominasjonsmøtet. I tillegg stiller det folk fra lokallagene.

Frp har lokallag i 13 av 15 kommuner i fylket. De har ikke i Byglandsfjord og Valle. Det er kommunelaget i Arendal som sender flest kandidater, sju personer. Deretter følger Grimstad med 5, Froland med 3 og Lillesand med 3. De øvrige kommunelag sender en eller to delegater.