HAUGES EIENDOM: Fotballagenten kjøpte eiendommen på Borøya for 8,2 millioner i 2002. FOTO: TORSTEIN ØEN Foto: FOTO: TORSTEIN OEEN

SØGNE: Nå påklager den profilerte fotballagenten vedtaket i Søgne formannskap.

– Jeg tror ikke det trenger å ha skjedd noe ulovlig, det er et ord som er uheldig valgt fra kommunens side. Den mangler godkjenning, men dette kan ha vært gitt muntlig, eller det har skjedd en forglemmelse, sier Rune Hauge til Fædrelandsvennen på telefon fra sin base på den britiske kanaløya Guernsey.

57-åringen satte prisrekord i Søgne-skjærgården da han i 2002 betalte 8,2 millioner kroner for eiendommen med egen sandstrand og badebasseng. Siden 2006 har han planlagt å oppgradere slik at familien kan ta stedet mer i bruk.

Fotballagent Rune Hauge Foto: Aas, Erlend

– På Borøya har vi det godt, det er et av verdens virkelig få paradis, mener agenten.

– ikke lovlig

Den omstridte «hagehytta» ble trolig bygd på midten av 80-tallet, lenge før Hauge rettet sine briller mot Borøya. Dette var en tid da tillatelsene satt løst, også i Søgne.

Nå ønsker vossingen å rive og erstatte dagens 270 kvadratmeter med tre nye boenheter på 243 kvadratmeter. Men for to uker siden fulgte politikerne innstilingen om å si nei til hagehytta på 34 kvadratmeter. Bare Frp stemte for.

– Denne får han ikke bygge opp, fordi den ikke er lovlig bygd, fastholder kommunalsjef Dag Arntsen i Søgne.

En byggetillatelse fra 1986 viser hovedhytta og sjøboden, men ikke hagehytta. I forbindelse med ombyggingen, antar administrasjonen at en del av hovedhytta ble erstattet av annekset. Dermed foreligger ingen tillatelse. Det ulovlige forholdet skal nå følges opp i en egen sak.

– Når vi nå har oppdaget dette, må vi gå inn og se hva som har skjedd. Det skal ikke lønne seg å ta seg til rette, selv om vi må understreke at det ikke er han (Hauge) som har bygd dette, sier ordfører Solveig Kjelland Larsen (Ap).

Fotballagenten mener vedtaket er feilbegrunnet:

– Etter min mening er det en mangelfull faktabeskrivelse i saken. Vi vil nå prøve å gi politikerne en riktig fremstilling.

Feil postkasse

Han sier kommunikasjonen med kommunen har vært god siden 2006, at det har vært «perfekt forståelse» dem imellom inntil den påståtte ulovligheten dukket opp på tampen.

– Hva var praksis i den tiden? Ville eieren hatt problemer med å få hytta godkjent, spør Hauge.

Også i 2005 følte han seg snytt av kommunen. Da ble nabotomta, som var en del av millionhandelen, farget grønn i den nye reguleringsplanen.

– Jeg visste ikke at eiendommen ble regulert, fordi posten gikk til en adresse i Frankrike i stedet for England. Deretter begynte vi å snakke om de nye planene, forklarer han.

Fotballagenten ble lokket til Borøya av Pål Lydersen, som han solgte fra Start til Arsenal i 1991. Han understreker at investeringen først og fremst er for hans sønn (25) og datter (30) i Oslo, og deres venner.

– Men har du behov for tre boenheter?

– Du vet hvordan det er på et sånt sted om sommeren. Det er ikke akkurat gjestefritt, svarer Hauge.

Kommunen forsikrer at den kjente hytteeieren ikke risikerer noen reaksjon for den påståtte ulovligheten.

– Nå skal dette rives og fjernes, og da ordner det seg selv, sier kommunalsjef Dag Arntsen.