VENNESLA: – De ble funnet da jegerne kom ned fra elgjakt søndag. Det var flere unger med, forteller Torhild Røsand. Hun var ikke med da hundene ble funnet, men er opprørt over skjebnen som dyrene fikk.

De tre hundene, som er blandingshunder med spor av rottweiler, hadde fått hodeskallene knust. Andre dyr, muligens grevling, hadde spist store deler av den ene hunden. De unge hundene var bare noen få måneder gamle. Ifølge Røsand mister valpene melketennene før de er fire måneder gamle. Det hadde ingen av de døde hundene gjort.

Synlig fra veien

Hundene ble funnet i sandtaket i nærheten av Honnemyr. De lå synlig fra bilveien.

– Hva tenker du om det som har skjedd?

– Jeg tenker at noen er steingale, jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg skal ordlegge meg. Det er det grusomste jeg har sett, sier Røsand.

Det er ikke klart når dyrene ble slått til døde, men trolig har det skjedd lørdag.

Lensmann i Vennesla, Jon Tomas Homme, var i dag ikke blitt varslet. Ifølge Røsand vil saken bli anmeldt i løpet av morgendagen.

Spesiell sak

Sekretær i styret for Dyrebeskyttelsen Kristiansand, Åse Martinsen, sier det ikke er ofte at de får slike henvendelser.

– Heldigvis ikke. Da jeg fikk telefon om det som hadde skjedd, holdt jeg på å få hetta av det jeg hørte. Det er gjort på en fæl måte, mener Martinsen.

– Man må heller prøve å annonsere dyrene. Dyrebeskyttelsen har ikke kapasitet til å ta imot private hunder, kun hunder i forbindelse med dyrevernssaker. Skulle det gå så galt at man ikke blir kvitt dem, så må de avlives på human måte hos veterinær, sier Martinsen.

Har du tips i saken? Kontakt fvn.no på telefon 03811 eller tips@fvn.no