KRISTIANSAND: I det nye budsjettforslaget foreslår Høyre, Frp, Pensjonistpartiet og KrF å kutte den kommunale støtten med 250.000 kroner. Det betyr kroken på døren for Kristiansands eneste innendørs skatehall.

Stenger i desember

– Vår siste åpningsdag blir den 13. desember hvis dette forslaget går gjennom. Hvis ikke vi får de 650.000 som rådmannen skisserte, har vi ikke sjanse til å overleve. Da er det slutten, sier daglig leder i Vision skatepark, Mike Troxel, til fvn.no.

Helt siden åpningsdagen i 2009 har skatemiljøet kjempet for å karre til seg kommunale midler for å sikre den fremtidige driften av skateparken. I år fikk parken bevilget 410.000 kroner av kommunen, noe som ikke var nok. Ledelsen ba derfor om en årlig beviligning på 650.000 kroner for å klare å betale leien for lokalene deres på Lund.

Positive før valget

I høst så fremtiden ut til å være sikret da rådmannen gjorde skateparken til årets budsjettvinnere med en bevilgning på 650.000 kroner. Nå kan parken endre opp som budsjettforslagets store tapere med et pennestrøk fra flere av partiene som ga fagre løfter om økte bevilgninger tidligere i høst. Før valget.

— Alt vi har bedt om er at kommunen betaler leien. Resten skal vi klare, og det har vi også gjort, påpeker Troxel.

Nå har skateparken til gode å betale både strøm og husleie fra februar.

— Lokalene koster 66.000 kroner i måneden, hvilket ikke er en stor sum sett under ett, men vis meg hvilke andre idrettsgrener som må betale leie for sine lokaler, sier Troxel.

Han mener politikerne er klar over at dette vil bety slutten for skateparken, som i tillegg til å huse byens skatere også stod som arena da NM i skating ble avholdt i 2009. — Alle er klar over tallene. Uten disse midlene kan vi ikke overleve. Vi er bankerott, sier Troxel, som forbereder seg på å selge ut det som er av inventar og utstyr før jul.

Vil stå uten tilbud

Troxel mener politikerne nå gir opp et enestående og rimelig innendørstilbud for en lav sum.

– Jeg er en voksen mann, men jeg har grått flere ganger i dag. Det er så mange ungdommer som får hverdagen deres radikalt endret for bare noen hundre tusen kroner, sier han.

Hallen har omkring 30-40 daglige brukere og flere tusen brukere i året. De vil stå uten tilbud dersom bevilgningen på 650.000 kroner uteblir.

Nå håper Troxel at budsjettkuttet ikke går upåaktet hen verken blant skaterne eller byens velgere.

– Dette gir ingen mening, og jeg håper at det ikke gir noen mening for innbyggerne i Kristiansand heller, sier han.

skatepark-14.JPG Foto: Jon Anders Skau