Bonden ble dømt for bedrageri av nesten 700.000 kroner som er utbetalt av fylkesmannen i Vest-Agder for tap av dyr som er drept av rovdyr. Retten fant at bonden hadde levert inn uriktige tapslister. I tillegg ble mannen dømt blant annet for å ha hatt en rekke forskjellige ulovlige dyrearter på gården sin i Åseral, som for eksempel vaskebjørn, mårhund og nesebjørn.

— Min klient aksepterer dommen, bortsett fra domfellelsen for bedrageri. Den ønsker han å få overprøvd av lagmannsretten. Samtidig har vi anket over straffen, som vi mener er for streng, sier bondens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle til Fædrelandsvennen.

Via ankeutvalget

Strafferammen for de forbrytelser bonden er dømt for gir ingen automatisk prøving for lagmannsretten. Anken skal først til behandling i lagmannsrettens ankeutvalg, som bestemmer om den skal avvises eller slippes inn for fornyet behandling.

Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om ubetinget fengsel i ett år og sju måneder, men tingretten reduserte straffen til ett år og tre måneder. I tillegg må bonden betale tilbake 670.000 kroner av den erstatning bonden har fått fra fylkesmannen.