— Vi har etter at snøværet begynte å skape problemer på torsdag, hatt alt tilgjengelig mannskap ute på veiene. Vi valgte også skilte slik at alle trailere på vei vestover på E 39 måtte inn for å få sjekket dekk og kjettinger ved trafikkstasjonen i Rigedalen, sier områdeleder Terje Bekker ved trafikant- og kjøretøyavdelingen hos Statens vegvesen.

Sneglefart

Et av stedene det korket seg, var i bakken opp fra ferjeterminalen. Her fikk flere tyngre kjøretøy ved 16-tiden store problemer i det våte snøslapset. Et litauisk vogntog var blant de som bare rakk å kjøre et par hundre meter på norsk jord før det ble stående på tvers av veien.

Det oppstod i perioder også problemer på E 39 blant annet i Nulandsbakken i Flekkefjord og i Farvannsbakken i Songdalen.

Ifølge Terje Bekker var det først og fremst toakslede lastebiler som fikk problemer i den våte snøen. Det er flest utenlandske vogntog som er toakslede.

Også personbiler

Torsdag var det imidlertid flere personbiler enn tyngre kjøretøy som enten kjørte seg fast eller havnet i grøfta på det sleipe føret.

— Entreprenørene som brøytet kjørte i ett, men problemet er at heller ikke de kommer seg fram når det oppstår kilometerlange køer som følge av at enkelte kjøretøyer stopper opp i en bakke på for eksempel E 39. Og når de ikke brøytes, snør det fort igjen, sier Terje Bekker.