Mellom setene fant tollvesenet 3060 sigaretter som var merket med helseadvarsler skrevet på polsk. Foto: Tollvesenet
Polakken hadde også med seg en del verktøy som viste seg å være stjålet. Foto: Tollvesenet

17. januar lå 26-åringen og sov i bilen han hadde parkert ved E 18 i Grimstad. Like før midnatt ble han vekket av to tolltjenestemenn som hadde sett bilen da de kjørte forbi på motorveien.

I en fryseboks i bilens varerom fant tollbetjentene 27 liter brennevin og 12 liter øl. Det ble også funnet en del stjålet verktøy og 3060 sigaretter.

Da 26-åringen nylig møtte i Aust-Agder tingrett sto han tiltalt for å ha forsøkt å smugle varene ut av landet. Retten mente imidlertid at det ikke kunne utelukkes at han skulle levere varene et annet sted i Norge før han forlot landet. Han ble dermed frikjent for forsøk på smugling og i stedet dømt for heleri av ulovlig innførte varer.

Mannen ble i tillegg dømt for dokumentfalsk, ettersom han hadde festet stjålne kjennetegn på bilen han kjørte. Han ble også dømt for heleri av det stjålne verktøyet som ble funnet i bilen.

Tingretten kom fram til at en passende straff var 45 dagers fengsel. Straffen er ferdig sonet, ettersom han allerede har sittet varetektsfengslet i 43 dager.