Webkameraet har fanget snøen som laver ned på Hovden alpinsenter. Også langrennsarenaen er dekket av hvit nedbør, viser bildene.

— Dette er fjerde gang det snør denne sesongen. Vi sier at før vinteren kommer på Hovden, må det snø sju ganger, sier sjef for Destinasjon Hovden, Lasse Eidskrem, til Fædrelandsvennen.

Han blir ikke overrasket hvis snøen snart er borte igjen, men håper på tidlig start på vintersesongen.

— Det er nokså tung, våt snø som kommer og det smelter fort når det ikke er tele i bakken. Hvis vi er i gang med å kjøre løyper i begynnelsen av desember, skal vi være kjempefornøyde, sier Eidskrem.

I fjor måtte et skirenn avlyses 6. desember. To dager senere kom den hvite nedbøren - og ble liggende til juni.

Langrennsarenaen på Hovden fredag kveld.

— Hvor viktig er det å komme tidlig i gang med vintersesongen?

— Det er veldig viktig med tidlig snø - og mye viktigere enn at snøen blir liggende lenge, slik som i vår. Breddemarkedet vil ha tidlig start, sier destinasjonssjefen.

Melder minusgrader

Snøen fredag har fått Statens vegvesen til å kalle ut brøytemannskapene. Vegtrafikksentralen melder om snø og isdekke på Riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli. Det er fare for glatte partier, så bilførerne bes om å kjøre forsiktig.

Vinden er flau i styrke, men ventes å øke til liten kuling midt på dagen lørdag.

Nedover i Setesdalen til Ose er det vekslende mellom snøslaps og bart på veien.

Fram til midnatt fredag kan det komme opp til 5,1 millimeter nedbør, viser oversikten på Yr.no. Det vil fortsette å snø i samme mengde utover lørdag. 1 millimeter nedbør tilsvarer 1 centimeter snø.

Foreløpig har temperaturen stort sett vært rundt null eller på plussiden, men i neste uke er det ventet stabile minusgrader. Mandag og tirsdag meldes det om opp til 6,6 millimeter nedbør som snø. Resten av uka uteblir snøen.

Snø også i Sirdal

Også på fylkesvei 45 Hunnedalsveien er det satt i gang brøyting etter snøfall. Værmeldingen for Sirdal høyfjellssenter er at det vil fortsette å snø lørdag og fram noen dager. Men det er ikke snakk om de store mengdene.

Bortelid fredag ettermiddag. Snøen dekker bakken.

På Bortelid i Åseral har også snøen lagt seg fredag, viser et bilde Fædrelandsvennen har fått tilsendt. Men værmeldingen for skisentrene på Bortelid og Ljosland i Åseral viser ikke særlig med nedbør de kommende dagene.