Bilen har fått noe skader i fronten etter ulykken. Foto: Baard Larsen

— I forbindelse med at en trekkvogn til lastebil og en personbil var på vei inn i tunnelen samtidig har personbilen lagt seg for langt til venstre. Da traff bilen tunnelveggen, forteller politibetjent Kjell Upsahl ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennens journalist på stedet.

— Bilen veltet over på panseret, rullet rundt og landet så på hjulene rett etter utløpet av tunnelen. Det har ikke vært kontakt mellom trekkvognen og personbilen, legger Upsahl til.

Alene i bilen

Ulykken skjedde i Haumyrheitunnelen, øst for Varoddbroa klokken 18.46 tirsdag. Det var en person i bilen, en mann.

Kollisjon.jpg Foto: Baard Larsen

— Bilfører var oppegående da politi og ambulanse kom til stedet, og var kommet seg ut av bilen, opplyser politibetjenten.- Mannen er tilsynelatende lettere skadet, men siden det er 70-sone på stedet og bilen har rullet rundt, er han påført nakkekrage og kjørt til legevakta for sjekk, tilføyer Upsahl.

Det ble rutinemessig tatt alkoholtest av mannen, som blåste grønt. Politibetjent Upsahl sier det ikke er aktuelt med førerkortbeslag.

- Voldsom kø

Ulykken forårsaket lange køer på stedet, og nødetatene ledet trafikken via Søm. Politiet stengte åpnet ett av kjørefeltene så fort ambulansen hadde forlatt stedet, så trafikken kunne passere.

— Det ble plutselig en voldsom kø inne i tunnelen. Det var sorte bremsespor langs veien, som førte ut til fortauet der kollisjonen kan ha skjedd, forteller øyenvitne Anne-Sofie Eide.

— Ved siden av bilen sto det en skadet mann med nakkekrage, legger Eide til.

Klokken 19.13 var begge kjørefelt åpnet for trafikk igjen.