Det sier fylkesleder i Vest-Agder KrF, Torhild Bransdal til Fædrelandsvennen. Hun slutter seg dermed til koret av sterkt kritiske røster mot deler av regjeringens politikk.

Misnøyen med partiets støtte til regjeringen vokser, og ifølge Aftenposten vil fylkesleder Per Pedersen fra Nordland foreslå at KrF skal avslutte rollen som samarbeidsparti for regjeringen når sentralstyret møtes fredag.

Torhild Bransdal ønsker ikke å si om hun støtter forslaget:— De råd jeg har, vil jeg gi internt. Og så har jeg tillit til at våre stortingsrepresentanter turnerer dette på best mulig måte, sier hun.

Tynnslitt tillit

Aftenposten har snakket med så godt som alle fylkesledere i KrF og Venstre, og de melder om tynnslitt tillit til justisminister Anders Anundsen og hans behandling av asylbarna. For flere er samarbeidsviljen slutt.

- Det er bedre å samarbeide med regjeringen enn å sitte på sidelinjen og si at vi er uenige, sier stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Kjetil Reite

Aust-Agders stortingsrepresentant og sentralstyremedlem Kjell Ingolf Ropstad forstår de sterke reaksjonene som fører til at sentrale tillitsvalgte i KrF vil kutte båndene til den blåblå regjeringen. Men selv vil han jobbe for at samarbeidet fortsetter.— Dette viser litt av den frustrasjonen som er i partiet rundt behandlingen av asylbarna. Vi var veldig godt fornøyd med at vi i samarbeidsavtalen som ble undertegnet oktober 2013 fikk gjennomslag for at barns beste skulle tillegges mer vekt i retursaker. Så opplever vi at forskriften først trer i kraft før jul 2014, og dette er en veldig dårlig håndtering.

På sidelinjen

— At det har tatt så lang tid har slitt på folk i organisasjonen, og også på min egen tillit. Derfor kjører vi nå høring i kontrollkomiteen for å se om Stortinget kan ha blitt feilinformert, sier Ropstad.

Men han kommer ikke til å støtte et forslag om å bryte samarbeidsavtalen når dette blir fremmet på sentralstyremøtet:— Jeg mener det er bedre at de fire partiene finner løsninger sammen, enn at vi sitter på sidelinjen og sier at vi er uenig. Det siste vil bli konsekvensen dersom vi sier opp avtalen, sier Ropstad til Fædrelandsvennen.

Heller ikke Vest-Agders stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan ser det hensiktsmessig å bryte avtalen mellom KrF, Venstre, Høyre og Frp nå.

- Saken om asylbarna er alvorlig, men gir ikke grunn for å skrote hele samarbeidsavtalen, mener stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan. Foto: Kjartan Bjelland

— Det vil være helt feil å bryte samarbeidsavtalen for denne perioden, sier Grøvan til Fædrelandsvennen.

Ikke fornøyd

— Samtidig vil jeg understreke alvoret i det vi opplever ved at regjeringen på enkelte områder - spesielt i saken om asylbarna - ikke har fulgt opp avtalen.

— I den saken er vi på ingen måte fornøyd. Saken har også en konstitusjonell side, og derfor blir den nå gjenstand for høring for å se på forholdet mellom hva som er blitt sagt i Stortinget og hva som har skjedd i politiets ytre etater, sier Grøvan som selv sitter i Stortingets kontrollkomité.

Men saken er ikke nok til å vende regjeringen ryggen:

— Den er alvorlig, men gir ikke grunnlag for å skrote hele avtalen, sier han.

Partiets 1. nestleder Dagrun Eriksen ønsker ikke å kommentere saken. I en sms sendt via kommunikasjonsrådgiver Dag Fedøy viser hun til partileder Knut Arild Hareide som blant annet har sagt at "det legges ikke nå opp til en stor samarbeidsdiskusjon."