Den domfelte 41-åringen visste at eks-samboeren og deres felles sønn var bortreist i romjulen for et drøyt år siden. Sammen med to andre oppsøkte de boligen hennes. Den domfelte har benektet innbruddet, men en kompis forklarte i retten at tiltalte var med på forbrytelsen. Det som ble stjålet, ble lagret i et lokale domfelte disponerte. Etter noen dager ba 41-åringen sin kamerat hente tyvegodset. Ved innbruddet ble det blant annet stjålet våpen.

Bærer preg av hevn

Kristiansand tingrett mener at selve innbruddet bærer preg av en viss hevn. "Den fremlagte illustrasjonsmappen viser at hele boligen er endevendt utover hva som ville være nødvendig for å få med seg verdisaker. Eks-samboeren har i retten forklart seg om et svært konfliktfylt forhold til tiltalte, hvor han blant annet ble ilagt besøksforbud høsten 2012".

I ti år har 41-åringen slitt med psykiske problemer og ruset seg. "Han har fungert dårlig i hverdagen og har ikke vært i arbeid på over ti år. Det siste året har han tatt tak i sine problemer, og er under rehabilitering. Det ga etter rettens oppfatning grunnlag for samfunnsstraff.

Den domfelte opplyser i en epost til Fædrelandsvennen at han har anket dommen til ankeutvalget i Agder lagmannsrett.