Her fraktes politiet i luftambulanse for å komme frem til hytta som den skadede personen befant seg i. Foto: Baard Larsen

— Det er en 18 år gammel mann fra Åmli som har omkommet i ulykken. Den andre personen er lettere skadet, opplyser Geir Andersen, operasjonsleder i Agder politidistrikt.

Innsatsleder Knut Inge Haugesten i Agder politidistrikt opplyser at politiet jobber med å få klarlagt om det har vært vitner til ulykken. Foto: Baard Larsen

Politi, ambulanse, brannvesen og luftambulanse rykket ut da ulykken ble meldt klokka 18.33 lørdag kveld.

Tatt blodprøve

Andersen sier søndag morgen at det er tatt uvidet blodprøve av både den omkomne og den skadede, som er de to som kan knyttes direkte til ulykken.

— Vi vet ikke hvem av de to som førte scooteren, derfor har vi sikret blodprøve av begge, opplyser operasjonslederen.

Politiet på stedet

Ulykken skjedde på Reismyrfjellet. Brannvesenet kjørte innover med snøscooter, mens luftambulanse landet ved ulykkesstedet.

— En politipatrulje er inne på stedet med snøscooter nå. De jobber litt med å få klarlagt hvor mange personer som er involvert i ulykken, og om det er noen vitner, sa Knut Inge Haugesten, innsatsleder i Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennes frilansreporter på stedet lørdag kveld.

Ungdommer i sjokk

Det var en kameratgjeng på ti-tolv personer i 20-årene som var på tur sammen da ulykken skjedde. De ble transportert ned fra fjellet i løpet av lørdag kveld, og ble deretter tatt hånd om.

Her fraktes politiet i luftambulanse for å komme frem til hytta som den skadede personen befant seg i. Foto: Baard Larsen

Kommunen opprettet et pårørendesenter med kriseteam hvor de involverte fikk tilbud om samtaler og legesjekk.— De som hadde behov for det, ble vel ivaretatt, sier lensmann Odd Arvid Bjørnbakk i Åmlil.

Har sikret scooteren

Operasjonsleder Geir Andersen sier at det vil bli foretatt krimtekniske undersøkelser søndag, og at de også har sikret scooteren for tekniske undersøkelser.

— Grunnen til at vi ikke har så mange detaljer rundt hendelsesforløpet, er at ungdommene har vært i sjokk, og derfor vanskelige å kommunisere med, sier Geir Andersen.

Lørdag prioriterte politiet å få transportert ungdommene ned fra fjellet, og gi de involverte personene den bistand de hadde behov for.

— Det er en del som skal avhøres, vi håper det vil belyse mer av hendelsesforløpet. Avhørene vil mest sannsynlig finne sted mandag, sier lensmann Odd Arvid Bjørnbakk.

Opprettet krisesenter

Mannen som ble lettere skadet skal ha vært til sjekk på sykehus, men er nå utskrevet.

Det ble opprettet et krisesenter for pårørende i Åmlihallen lørdag, og søndag ettermiddag klokka fem vil det bli en samling i Åmlihallen for de som føler behov for det.

Senteret kan kontaktes på telefon 99 26 44 94. Snøscooterulykken i Åmli lørdag var ikke den eneste med fatalt utfall. Lørdag ettermiddag omkom en 56 år gammel mann ved Sandstøl i Rogaland, like ved fylkesgrensa til Vest-Agder.