Honningbarna er for tiden på turné med bergensbandet Razika, og spilte lørdag kveld konsert i Hulen i Bergen. Da de startet å pakke utstyret etter konsert i Haugesund begynte plutselig en av kassene å rulle.

— Det var en nedoverbakke ned mot brygga. Kassen, som inneholdt en forsterker, har hjul på seg, og begynte å rulle nedover bakken, sier Nilsen til Fædrelandsvennen.

Det var Bergensavisen som først omtalte saken. Kassen hadde rullet et stykke før de oppdaget den.

Stor fart

— Da vi oppdaget den hadde den fått stor fart, og vi så at den ramlet i vannet. Vi gikk til kanten for å se hvor den lå, og vi skjønte etter hvert at noen ble nødt til å hoppe uti, sier trommisen.

Her skjønner Honningbarna at det bare er å hoppe i det. Nils Jørgen Nilsen tok på seg den kalde jobben. Foto: Privat

Han tok initiativet, men sjøen i Haugesund by har ikke akkurat en innbydende temperatur om dagen.— Jeg var fortsatt litt i tvil da jeg begynte å kle av meg, men så fort de andre så at jeg tok av meg klærne var det bestemt at jeg måtte gjøre det, sier han.

Han hoppet uti, og fikk løftet kassen med forsterkeren oppi til sine bandkolleger.

Forsterker til tørk

— Forsterkeren tilhører Maria Amdam, vokalisten i Razika. Den er til tørk nå, så vi vet ennå ikke om den fortsatt kan brukes.

En heller kjølig start på dagen for Nils Jørgen Nilsen i Bergen. Foto: Privat

— Hvor kaldt var det?- Jeg tenkte ikke så mye over det egentlig, jeg hadde et annet fokus. Det var selvfølgelig kaldt, men når man får opp adrenalinet hjelper det jo på. Det ble en frisk start på dagen, det er sikkert.

Etter turen i Bergen retter Honningbarna nesen mot Tyskland, Sveits, Nederland og Luxembourg, før de kommer til Norge igjen i starten av april. De avslutter turneen i Kristiansand den 25. april, også da sammen med Razika.

— Dette synes jeg egentlig var gøy. Det hadde vært mye verre hvis det hadde vært trommene mine, da hadde jeg nok blitt hjerteknust, sier Nilsen.