— Det er ikke Odds filosofi å gå etter talenter rundt Kristiansand, men han var så spennende at vi vurderer å invitere ham bort hit til trening. Jeg har sett kampen om igjen på video og han var den spilleren på Vindbjart som imponerte klart mest mot oss, sier Dag-Eilev Fagermo til Fædrelandsvennen.

I 3. runde-kampen i cupen 3. juni var Thomas Zernichow en av de mest toneangivende spillerne, som gjorde at Vennesla-laget holdt fjorårets bronsevinner i eliteserien til 2-2 midtveis i 2. omgang. Han var også meget god og scoret et av målene da Start ble slått 4-0 i runden før.

— Han var god med ball og hadde stor frekvens i beina. Etter det lille jeg har sett av ham har han eliteserien inne. Jeg har snakket med Teddy Moen i Vindbjart, og skjønner at han er veldig hardtarbeidende og seriøs også, sier Fagermo, som ikke er den eneste som har følere ute for Zernichow.

Mons Ivar Mjelde har uttalt at han mener Zernichow har eliteseriepotensiale. Også Branns assistenttrener Robert Hauge ble imponert av 20-åringen da Sørlandslaget spilte mot Start i vinter.

Thomas Zernichow trente med Start i fjor sommer. Foto: Pål W. Jørgensen

Smigret av interessen

Thomas Zernichow kom til Vindbjart fra Vigør foran fjorårets sesong etter å ha vært en viktig bidragsyter på midtbanen der. Utover 2014-sesongen fikk han stadig flere sjanser som indreløper i Vindbjarts 4-3-3-formasjon, og den fotrappe spilleren fra Vågsbygd har vokst i rollen han har fått av trener Steinar Skeie.

— Vindbjart er flinke til å legge til rette for at jeg kan utvikle meg med ball i beina. Jeg får lov til å sette fart og utfordre motstanderen, sier Zernichow, som liker rosen har får fra Odds trener.

— Det er veldig smigrende å høre slikt. Fagermo er en solid trener, og Odd spiller ganske likt som oss. Kommer det noe derfra, vil jeg selvfølgelig høre hva de har å si, sier indreløperen, som ble overrasket da Fædrelandsvennen fortalte ham sitatene fra Odd-treneren.

Og 20-åringen legger ikke skjul på at han har ambisjoner om å spille på et høyere nivå, og kan se for seg Odd som sitt neste stoppested.

— Hvordan både laget og jeg har spilt i cupen mot Start og Odd, så er det ikke stor forskjell i enkeltkamper. Odd er et lag som tar godt vare på unge spillere og gir dem sjansen, så det er absolutt en interessant klubb, forklarer 20-åringen.

Thomas Zernichow spilte på Sørlandslaget mot Start allerede som 17-åring. Foto: Sondre Steen Holvik

Ingen henvendelser

Vindbjart-trener Steinar Skeie synes, i likhet med Zernichow, at det er gøy å høre om skryten Odd-treneren gir til Vindbjart-spilleren.

— Det er kjempegøy. Det er mange klubber som ser at vi har flere talenter her i Vindbjart. Men Thomas er under kontrakt her, så vi får se hva det blir til, sier Skeie, som legger til at Odd ennå ikke har kommet med noen formell henvendelse angående indreløperen.

— Thomas er en talentfull spiller som helt sikkert vil nå toppen i norsk fotball etter hvert. Han er veldig god til å bruke farten sin når han passerer motstanderen, Skeie.

Nytt tap

Selv om Zernichow og de andre Vindbjart-spillerne har vist seg fram mot både Start og Odd i cupen denne sesongen, har det ikke stemt for venndølene i serien. Før sesongen var de en av favorittene til å vinne avdelingen og rykke opp, men etter ni spilte serierunder har Vindbjart ni poeng. Lørdag gikk de på sesongens fjerde tap da Egersunds vant 2-1 på Moseidmoen. Det betyr 11 poeng opp til serieleder Ull/Kisa.