42-åringen angrep en nabo som kom til stedet etter at han hadde krasjet i en bygning. Foto: Jostein Brandsvik/Falck Mandal

LINDESNES: Klokken 05.22 fikk politiet melding om en trafikkulykke på Spilling i Lindesnes.

En bil hadde kollidert i en bygning i nærheten av den gamle rivefabrikken på Spilling. En mann stakk fra stedet etter ulykken, opplyste politiet på Twitter.

Slått med balltre

Operasjonsleder Nils Kristian Voreland sier til Fædrelandsvennen at det var en 42 år gammel mann som krasjet i bygningen.

— En mann som bor i området kom til unnsetning etter at han sannsynligvis våknet av krasjet. Han så da at 42-åringen hadde satt fyr på bilen. Heldigvis fikk naboen slukket det og varslet oss, sier Voreland.

Men mannen som hadde kjørt ut gav seg ikke og ba naboen om å hente en kanne bensin som han kunne bruke til å sette fyr på bilen på ny.

— Det nektet han. Da ble 42-åringen rabiat. Han slo naboen med et balltre og tok kvelertak på ham, sier Voreland.

Pågrepet i Konsmo

Vitnet sa til politiet over telefon at han forsøkte å holde 42-åringen på stedet, men at det ikke lot seg gjøre.

— Han stakk fra stedet. Vi kalte ut hundepatruljen, og et par timer senere ble 42-åringen pågrepet på Konsmo. Det er usikkert hvordan han kom seg dit, sier operasjonslederen.

Politiet mistenker at 42-åringen kjørte i ruspåvirket tilstand. Mannen ble tatt med til legevakt og fremstilt for utvidet blodprøvetaking.

— Deretter kjøres han til arresten. Dette er en alvorlig sak. Bilen er totalvrak, men ingen av de involverte er alvorlig skadet, sier Voreland.

Sitter i avhør

Saken blir etterforsket av politiet i Mandal.

— Mannen sitter i avhør nå. Jeg kan ikke si noe mer om saken før avhøret er ferdig, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen til Fædrelandsvennen ved 11-tiden.