Det opplyser hennes norske advokat, Nils Grønås.

— Det er blitt fremstilt som om hun fikk kofferten av en ukjent mann. Det er i og for seg rett, men høres rart ut for offentligheten.

— Jeg ønsker å presisere at hun fikk kofferten av en mann som var ukjent for henne, men som presenterte seg som en venn av en mann/venn hun skulle treffe i Ecuador, sier Nils Grønås til Fædrelandsvennen lørdag kveld.

På hotellet

Mannen skal ha kommet til hotellrommet til kvinnen og presentert seg som en venn av hennes kjenning og bedt henne ta kofferten med dokumenter med til London.

— Nå føler hun seg grundig lurt, sier Grønås, og poengterer at hun nekter straffskyld for narkotikasmugling.

Kofferten inneholdt nærmere tre kilo ren kokain. Kvinnen ble stoppet på flyplassen på vei ut av Ecuador 28. februar og har sittet fengslet siden.

Venninner av kvinnen har forklart pressen at hun det siste året har sendt store pengebeløp til en mann i Ecuador, og det skal i følge politiet i Norge dreie seg om en halv million kroner. Venninner har fortalt at hun har fått en venn via Facebook og at kjærlighet kan gjøre blind.

De mener også at hun er rundlurt, og at hun ikke er noen narkotikasmugler

Flere må stå bak

— Er det denne Facebook-vennen som koffert-mannen var venn til?

— Det vet jeg ikke. Men det fortoner seg åpenbart at flere må stå bak å ha lurt min klient, svarer Grønås.

Lørdag fikk ikke advokat Grønås kontakt med sin klient, men ett av hennes barn greide å få til en meget kort samtale med henne i fengselet i Quito i Ecuador.

— Problemet mitt er at jeg får en del opplysninger som bruddstykker. Hun får maksimalt to minutter ringetid i telefonen. Det er mye å nøste i, og det vil ta tid å få det fulle og hele bildet, sier Grønås.

Han regner med å reise til Ecuador etter hvert, men ikke de nærmeste dagene.

Reiseruten

Ifølge VG har kvinnen forklart til Grønås at hun skulle levere kofferten i London og så reise hjem. Men reisedokumentene hennes viser ifølge avisen at hun skulle reise til Madrid, videre til London og så til Madrid igjen.

— Hva tenker du om det?

— Det er eksempel på disse bruddstykkene og at ting blir tatt litt for bokstavelig. Det er ikke noen motsetning her. Da jeg spurte henne om hva hun skulle etter London, forsto jeg det som om hun skulle hjem, men det trenger ikke bety at hun skulle direkte hjem. Vi snakket sammen i et par minutter, sier Grønås.