— Veldig trist, men ventet. Her er så mange uante konsekvenser, sa nabo og aktiv motstander Arne Roselvold etterpå. Han og 30 andre fra Randesund var til stede i bystyret.

Rosenvold fortsetter:

— Aps Mette Gundersen sa at bygget må reduseres fordi 2000 kontorplasser ikke harmonerer med 400 p-plasser. Javel. Men hva hvis ikke. Tenk villparkeringen vi får i boligområdene. Og politikerne tror at de ansatte heller kjører omvei med seks rundkjøringer enn å kjøre Sømsveien, sa en skuffet Rosenvoll,.

Særdeles tilfredse

Bakerst i bystyresalen sto utbyggerne Rune Torsøe og Ivar Mjåland. De skal leie ut Støodden til NOV.

— Vi er særdeles tilfreds med at bystyret med 46 stemmer sier ja til akkurat den planen vi har søkt om å få gjennom, sa Rune Torsøe.

Om den ikke er mulig å gjennomføre, som Gundersen antydet, vil ikke Torsøe svare på.

— Nå skal vi ta en grundig vurdering. Dette står for Gundersens regning, sa han.

Under debatten forsøkte Vidar Kleppe (Dem) å få saken utsatt. Han mener NOV har antydet i Fædrelandsvennen at de kan ombestemme seg. Dette ville han ha sjekket ut. Forslaget ble forkastet.

Gladsak

Frps Stian Storbukås mener det er trist at motstanden mot Støodden er så stor:

.- Typisk norsk at en diger gladsak, skal møtes med så mange negative motargumenter. Støodden er en enorm gladsak for byen, for Sørlandet og for nasjonen Norge. Kompetansemiljøet i Drilling bay i Randesund er viktig for oss alle, sa Storbukås, som også antydet at kommuneplanen må endres slik at NOV kan få opp til 800 p-plasser ved anlegget.

Havor Fjermeros (Rødt) og Hans Petter Horve (De Grønne) snakket mest mot de store planene.

— Vi ser et eklatant forsøk på å omgå de vedtatte, overordnede planer vi skal styre etter. Aldri har vi hatt en større papirbunke i bystyret. Bare Støodden-saken er på 330 sider. Alt handler om å omgå de planer kommunalt ansatte og vi politikere har brukt tusenvis av timer på, for å legge en kurs for byen, sa han, og la til:

— Dere sier sjøretta næring. Vi snakker et kontorbygg. Det er ikke mer sjøretta næring enn Sør Arena på Vige, selv om spillet der kan gjøre en sjøsyk, sa han.

Horve sa at alle ønsker NOV det beste, men han mente bedriften kan plassere hovedkontoret andre steder. Han mente prinsippene om bærekraftig utvikling og å utvikle byen langs metroaksen, måttegå foran NOVs ønsker.

Høyres Hans Otto Lund mener det er i tråd med kommuneplanen å spesialbehandle NOV.

— Hjørnesteinsbedrifter skal legges spesielt til rette for. Det står i kommuneplanen, sa han.

Tror ikke blir noe

Aps Mette Gundersen sa at saken var et dilemma, men at Ap er positive til reguleringsplanen.

— Men vi kommer ikke til å si ja til utredninger om flere p-plasser eller senere dispensasjoner. Derfor mener jeg denne saken ikke blir som den ligger nå. 2000 arbeidsplasser og 400 parkeringsplasser går ikke sammen. Bygget må reduseres. Jeg er sikker på at NOv og utbyggerne vil komme tilbake med endringer, sa hun.