Bystranda, mye sol og sentrumsgatene blir av Nettavisen fremhevet som noen av grunnene til at Kristiansand er øverst på listen. De har bedt sine lesere om hva som er viktig for en sommerby, og mange svarte forståelig nok sol.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Klar nummer én

— Vi hadde undersøkelsen liggende ute ifra fredag forrige uke til mandag denne uka, og rundt 1500 har svart på den. Det var en klarere nummer én i år enn det var i fjor, sier Pål Nisja-Wilhelmsen, sjef for Nettavisens reisetips.

Kristiansand er ikke den eneste sørlandsbyen på listen. Kragerø havnet på en 6. plass, Arendal fikk 9. plass, Risør fikk 11. plass, Lillesand havnet på 14. plass, Mandal fikk 17. plass og Grimstad er lavest blant sørlandsbyene med en 18. plass.

Omdiskutert andreplass

— Generelt har vi sett at sørlandsbyer har havnet høyere på listen enn før. Vi la artikkelen ut på Facebook og har fått over 180 kommentarer på den. Det er en av sakene som har gått best denne måneden. Det er ikke førsteplassen som blir heftigst diskutert, det går mer på andreplassen, sier Nisjå-Wilhelmsen.

Det er kanskje ikke så rart når andreplassen er Bergen.

— Det er forståelig at Kristiansand er vinneren. Det er jo hovedstaden på Sørlandet, og det nærmeste vi kommer Danmark, sier Nisjå-Wilhelmsen.