Publikum skal få bedre service på grunn av byggets utforming. Foto: Filter arkitekter

— Det var veldig viktig for oss å få regjeringens godkjenning av prosjektet. Nå kan vi gå videre med planene, sier Trond Berntsen, som er politidistriktets prosjektleder i saken.

Flere store entreprenører kom med tilbud på nybygget i oktober i fjor, og i februar i år ble BRG utvalgt som totalentreprenør. Ifølge Berntsen er en ny politistasjon høyst nødvendig i Arendal.

— Dagens lokaler er gamle og ikke tilpasset dagens behov. Blant annet er arresten i en slik stand at den bare er godkjent fram til vi får et nytt bygg, og garasjen og lageret er for små og lite hensiktsmessige i forhold til dagens krav. Med den nye stasjonen får vi kostnadseffektive løsninger, slik at samhandlingen mellom de ansatte kan bli bedre. Og også hensiktsmessige lager, garderober og en innendørs 50 meter skytebane, sier Berntsen.

5800 kvadratmeter

Bygget vil være på totalt 5800 kvadratmeter, fordelt på to etasjer og en kjeller, og vil koste rundt 180 millioner kroner. Det foreligger også planer om en eventuell utvidelse, med en tredje etasje på 1000 kvadratmeter. Politistasjonen skal bygges på Stoa hvor brannvesenet og Sivilforsvaret allerede holder til.

— Lokaliseringen vil gjøre samarbeidet mellom nødetatene lettere. Skytebanen er også viktig for å opprettholde kravene for beredskap og operativ godkjenning. Vi gleder oss til å komme inn i et nytt og oppdatert bygg med gode løsninger, sier Berntsen

Første gang for BRG

For BRG region øst blir dette første gangen de bygger en politistasjon.

— Tidligere har vi bidratt med en del utbygninger for politiet forskjellige steder, men dette er første gangen vi skal bygge en såpass stor politistasjon. Vi håper å kunne starte byggingen i oktober eller september, sier Lars Reme, avdelingsleder i BRG region øst.

Arealeffektiviteten har blitt prioritert i planene, og Reme tror bygget vil gjøre hverdagen lettere for politiet i Arendal.

— Vi føler at vi har fått til bra løsninger med tanke på arealet. Det er kort vei til de forskjellige stedene på stasjonen. Vi skal også bygge en skytebane under bakken, så vi må ha inn noen eksperter på lyd og akustikk. Det blir et særpreget bygg, med en litt annen stil enn det som er ellers i området, fremhever Reme.

Gleder seg

Fungerende stasjonssjef Torstein Pihlmann gleder seg til å kunne ta i bruk det nye bygget.

— Folk gleder seg veldig til dette. Vi har hatt litt usikkerhet rundt nybygget, men nå kan vi sette i gang så fort entreprenøren er klar. I dag driver vi blant annet med et utdatert ventilasjonsanlegg, vi har ikke nok plass til bilene i garasjen, og vi har også utfordringer med at garasjen ligger under havnivå. Vi har vært her siden 1963, så bygget er helt utdatert, sier Pihlmann.

Det gamle bygget har heller ikke vært godt for publikum.

— Med et nytt bygg har vi muligheten til å kunne betjene publikum mer helhetlig. Slik det er i dag må vi sende folk rundt i bygget, alt etter hva de trenger hjelp med, det vil vi slippe med den nye stasjonen, sier Pihlmann.