25-åringen var på helgetur til Danmark da han helt umotivert gjøv løs på Terje Tørrissen (49) fra Skien utenfor Radisson-hotellet midt i Aalborg. Mens 49-åringen lå nede i bunnen av hotelltrappa skal 25-åringen ha sparket ham tre ganger i hodet. To uker senere døde 49-åringen av hjerneblødning.

Denne uka møtte 25-åringen i byretten i Aalborg, hvor han sto tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Fredag falt dommen. Ifølge Varden ble 25-åringen funnet skyldig og dømt til seks års fengsel. Han blir også utvist fra Danmark for alltid.

Straffen er to år mildere enn aktors påstand.

En rettskraftig dom kan trolig sones hjemme i Norge.

Husker svært lite

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at den tiltalte 25-åringen husker svært lite av hendelsen. Ifølge Varden bekreftet han dette da han forklarte seg under straffesaken.

25-åringen har forklart at han drakk tett på ferja til Danmark og at han fortsatte drikkingen etter han ankom Aalborg med drosje.

Tre timer før overfallet sjekket han inn på Radisson-hotellet, hvor han delte rom med en kollega. Deretter gikk han på restaurant med en annen kollega, men kastet etter hvert opp på toalettet.

Kort tid etter, i 16-tiden, satt 24-åringen sammenkrøket på trappen utenfor Radisson-hotellet. En norsk kvinne spurte om han ville ha hjelp, men i stedet angrep mannen 49-åringen fra Skien, som kom ut av døren bak henne. 25-åringen og 49-åringen var begge gjester på hotellet, men hadde ikke snakket med hverandre før voldsepisoden.

Orket ikke se overvåkningsbildene

Hele hendelsen ble fanget opp av hotellets overvåkningskameraer. Fædrelandsvennen har sett bildene, som viser at 25-åringen først sitter framoverbøyd med hodet mellom hendene, før han plutselig stormer mot 49-åringen som kommer ut for å røyke.

25-åringen slår Skien-mannen med knyttet hånd i ansiktet, før det blir en slåsskamp og de ruller nedover den røde løperen.

Ifølge Varden orket ikke den tiltalte å se videoen da den ble spilt av for retten. Den avdødes familie har ifølge avisen vært til stede for å følge rettssaken.

— Jeg hater ham ikke. Uansett hva han har gjort, så er han et veldig fortvilet menneske, sier Terje Tørrissens mor til Varden.