Forvaringsdommen som falt i Bergen tingrett tirsdag, omfatter også seksuell handling mot en voksen student i Bergen, skriverBergens Tidende.

22-åringen erkjente straffskyld for begge forholdene.

Nettopp sonet ferdig

Overfallet på 15-åringen skjedde i bydelen Sandviken 31. august 2013. Ni dager senere ble gjerningsmannen pågrepet i Kristiansand. Det var der han tre år tidligere ble dømt for å ha voldtatt en ni år gammel gutt i Kristiansand.

– Det foreligger en nærliggende og reell fare for gjentakelse av likeartede handlinger som i tiltalebeslutningen og i dommen fra Kristiansand tingrett, heter det i dommen. Minstetiden ble satt til tre og et halvt år. Dommen var noe mildere enn aktors påstand, som lød på seks år med en minstetid på fire.

Voldtektsforsøket i Bergen skjedde kort tid etter at han hadde sonet ferdig den første dommen i Bergen fengsel.

Rykket ikke ut

I løpet av rettssaken i Bergen kom det fram at 15-åringen ikke ble tatt på alvor da han kontaktet politiet for å melde fra om overfallet. Tre ganger ringte han nødnummeret uten hell for å få dem til å rykke ut. Spesialenheten for politisaker skal etterforske saken.

– Vi har begynt arbeidet vårt. Dette er en sak vi prioriterer og forventer å ferdigstille på ikke altfor lang tid. Men så langt har vi ikke noe å melde, sier Ellen Eikeseth Mjøs, advokat og leder for Spesialenheten Vest-Norge.