— Jeg vet ikke. Det blir close og spennende. Jeg håper på seier, sier 67-åringen.

Han er leder i Birkenes Høyre og gruppeleder. I kveld utfordrer han ordfører og partiets nestleder Arild Windsland. Slik personkamp mellom to personer som har samarbeidet i årevis, er ikke hverdagskost.

— Jeg har ikke noe vondt å si om Arild. Han har mye bra, men jeg er hardere i klypa og en tydeligere leder. Jeg har gründeren i meg, sier Høygilt.

Han har brukt livet på sykling og å starte og drive sportsbutikker.

— Hva er dere så uenige om?

— Vi er ikke så uenige. Men vi var uenige om eiendomsskatt. Da jeg fikk muligheten, sa jeg ja til valgkomiteen, siier Høygilt til Fædrelandsvennen.

Høygilt er enstemmig innstilt som partiets nye ordførerkandidat.

— Jeg har aldri sagt noe negativt om Arild, og vil ikke gjøre det heller. Etter dette valget, skal i hvert fall jeg gå videre uten bitterhet. Det håper jeg alle gjør. Vi må tåle en fight og litt konkurranse, sier Høygilt.

På sist årsmøte i Birkenes Høyre kom 18 personer. Det regnes med litt flere i dag. Det er antallet som i praksis avgjør hvem som stiller som den mest aktuelle ordførerkandidaten til høstens valg. Høyre har hatt ordføreren i Birkenes siden 1991, minus to år.

Arild Wndsland har også ankommet. Han sier han vet noen som vil stemme på han, og han stiller opp som motkandidat til Høygilt. Heller ikke han tør å spå noe som helst om sluttresultatet av nominasjonsmøltet som begynner i møterom Himmelsyna klokka 18.00.