MARNARDAL: Nødetatene ble varslet om hendelsen klokka 15.50 torsdag ettermiddag.

Meldingen gikk ut på at det hadde oppstått brann i et tog, i nærheten av Marnardal stasjon.

Politiet opplyste ved 16-tiden at det dreier seg om en togvogn som har sporet av.

– Dette er et arbeidstog, som brukes for å rense pukk på jernbanen. En vogn har sporet av, og det har oppstått en mindre brann i forbindelse med dette, sier Hilde Marie Bråthen, pressevakt i Jernbaneverket, til Fædrelandsvennen.

Her brenner det i vogna, etter at den sporet av. Ingen personer ble skadet. Foto: Jarle R. Martinsen

Ingen personskade

Togvognen sporet av rundt tre kilometer vest for Marnardal stasjon. Da Fædrelandsvennen ankom stedet, brant det fortsatt i vognen, som nå er utbrent.

Innsatsleder Patrick Vollen og politibetjent Jan Helge Rosseland, forteller at ingen personer ble skadet da vognen sporet av. Foto: Jarle R. Martinsen

Arbeidstoget var på vei mot Marnardal stasjon, da uhellet inntraff. Rett før en tunnel veltet vognen som toget dyttet foran seg. Vognen tok fyr da den sporet av.

Sørlandsbanen er stengt for togtrafikk mellom Kristiansand og Stavanger. Det er foreløpig usikkert når banen åpner igjen.

Ved 17-tiden drev brannvesenet etterslukking på stedet. Da startet også sikkerhets- og redningsarbeidet.

– Sørlandsbanen vil ikke bli åpnet for trafikk i kveld. Arbeidet pågår for fullt med å skaffe oversikt over skadeomfanget, sier Jernbaneverkets pressevakt, Hilde Marie Bråthen, klokka 18.35.

Hun opplyser videre at det vil komme et tog fra Oslo, som skal delta i oppryddingsarbeidet.

– Vi regner med å ha mer informasjon fredag morgen, om når banen åpner, sier Bråthen til Fædrelandsvennen.

Nødetatene har rykket ut til Marnardal stasjon, etter melding om brann i et tog som har sporet av. Foto: Jarle R. Martinsen

– Ingen personer ble skadet. Brannen, som antakelig startet i en dieseltank, er slukket, fortalte innsatsleder Patrick Vollen tidligere.

Fædrelandsvennens reporter på stedet, opplyste at det luktet svidd gummi over hele området etter uhellet.

NSB opplyser at det vil bli forsinkelser i togtrafikken, som følge av brannen.

– Det skulle gått et tog fra Kristiansand mot Stavanger, da brannen oppstod. Det ble satt opp busser for passasjerene, sier pressevakt, Liv Eggebø i NSB.

– Dersom banen ikke åpnes for trafikk, vil det bli satt opp flere busser. Folk bør holde seg oppdatert på hjemmesidene våre.

Har du tips eller bilder? Kontakt oss på 03811 eller tips@fvn.no!

Ved 17-tiden pågår det etterslukking og sikringsarbeid på stedet. Her er ambulansepersonell i beredskap. Foto: Jarle R. Martinsen