TVEDESTRAND: — Det er veldig trassig. Vi lever av dette. Det blir som med en snekker som kjøper materialer for å bygge. Forsvinner steinen fra meg, så må jeg kjøpe nytt. Selv om det ikke er de store summene det dreier seg om, er det så simpelt som det kan bli, sier Vidar Knutsen til fvn.no.

I lange tider har uærlige, men arbeidslystne tvedestrandsfolk tatt seg til rette hos Knutsen. Med digre kjettingsakser klipper de opp porten inn til steindepoet og forsyner seg med hage-garnityr.

Stjal kjettinger

— Til og med kjettingen vi hadde stengt innkjørselen med, har noen stjålet! Kanskje knutene våre var spesielt fine? Vi hadde nemlig knyttet kjettingen på tre steder, etter at noen hadde kuttet den like mange ganger. Hos Montér kunne tyvene kjøpt like lang kjetting for en hundrelapp, men altså uten knuter, sier Vidar Knutsen.

Til og med et skilt brødrene satt opp for å understrek hva som er mitt og ditt, fjernet en mann elegant. Men Knutsen fikk tips om at mannen forsynte seg med stein og oppsøkte dermed fyren.

— Jeg ringte Tvedestrand lensmannskontor og fortalte at vi hadde mannen. På lensmannskontoret syntes de det var «tungvint» å ta saken, så vi ble ble spurt om vi kunne ta en prat med ham selv, forteller Kristian.

Gratis tilbud

Brødrene valgte å la mannen få kjøpe steinen til en stiv pris.

Knutsen tror ikke det er bransjefolk som stjeler. Han har også vanskelig for å tro at det er medinnbyggere som står bak tyveriene ettersom " Tvedestrandsfolk stort sett er venner", ifølge Vidar.

Knutsen-brødrene gir likevel et gratis tilbud til steintyvene. De kan få to tonns granittblokker ferdig lesset.

— Eneste betingelse er at blokkene skal leveres to meter over tilhengeren, skriver Tvedestrandsposten.