KRISTIANSAND: — Vi har hatt store trafikkproblemer i Kristiansand de siste to dagene. Problemene skyldes ikke uhellene, men folks oppførsel i trafikken, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Onsdag ettermiddag førte et uhell i Hanneviktunnelen nok en gang til lange køer gjennom Kristiansand. To biler dunket borti hverandre inne i tunnelen, og trafikken ble kraftig forhindret da bilene sperret det ene kjørefeltet. En periode stod køen i vestgående retning helt til Bjørndalsletta.

— Selv etter en liten kollisjon med bare materielle skader blir folk stående en halvtime til en time i kø. Bilførerne sperret det ene feltet i stedet for å flytte seg til et sted hvor de kunne kjøre ut av veien, sier Steinsland.

Problemet er ifølge operasjonslederen særlig stort når bilførere stopper midt i veien for å fylle ut skadeskjema.

— Førerne trenger ikke bli stående på stedet. De skal kjøre til nærmeste parkeringsplass eller bensinstasjon, sier han.

Også en ulykke på Varoddbroa tirsdag ettermiddag førte til lange køer. Denne var av mer alvorlig art, men Steinsland mener bilistene i kø også må ta sin del av skylden for at køen stod helt til Vesterveien.

— Folk stopper opp og skal se, i stedet for å kjøre. De kan heller kjøre hjem og lese om ulykken i Fædrelandsvennen, sier han.