BIRKELAND/OSLO: Flere av vitnene ble tirsdag avhørt ved lensmannskontoret på Birkeland.

Lensmann Ole-Gustav Henriksen i Birkenes opplyser til fvn.no klokken 13 at tre vitner har blitt avhørt i løpet av tirsdagen. Til sammen skal ti personer bli avhørt i løpet av dagen.

Henriksen bekrefter at de to asylsøkerne skal ha blitt slått med en jernstang, men vil ikke si noe mer om hendelsesforløpet.

To mistenkte

Politiadvokat Jan Tallaksen opplyser til fvn.no at de to siktede nå er avhørt:

— Begge de siktede har blitt avhørt. Slik det ser ut nå har vi foreløpig kun to aktuelle mistenkte, sier Tallaksen.

Med hensyn til etterforskningen av saken, ønsker ikke Tallaksen å kommentere hva vitnene og de to siktede har sagt i avhørene.

— Vi har ennå ikke fått avhørt alle vitnene, men vi vil fortsette å avhøre dem utover dagen. Det jobbes godt utover ettermiddagen, og vi må se an hva vår kapasitet vil bli utover kvelden, forklarer Tallaksen.

Fornærmede ikke avhørt

Ifølge Tallaksen skal ikke de to fornærmede ha blitt avhørt ennå. Han ønsker heller ikke å si noe om hendelsesforløpet eller motivet til slagsmålet.

— Vi har fått noen opplysninger, men vi vil ikke si noe om sakens motiv. Alle vitnene må bli avhørt, slik at vi kan få klarhet i det som har skjedd, påpeker Tallaksen.

De to asylsøkerne ble sendt til Sørlandet sykehus i Kristiansand etter sammenstøtet. Begge er beboere på asylmottaket på Birkeland.

Lensmann Henriksen sier at det ikke har vært mye bråk rundt asylmottaket på Birkeland.

– Vi hadde en liten episode med en gang asylmottaket ble etablert for mange år siden, men bortsett fra det har vi hatt et helt greit forhold mellom bygdefolk, asylanter og lokale ungdommer, sier Henriksen.