Ordene tilhører det internasjonale volleyballforbundets øverste inspektør, Sara Seravalli , som følger World Tour-arrangementet i Kristiansand denne uken.

— FIVB stiller knallharde krav til turneringer, og det er umulig å oppfylle alle kriteriene. Likevel er dette turneringen som kommer nærmest, sier øverste inspektør i FIVB, Sara Seravalli.

Arrangørene har vært med i World Tour i Stavanger i ni år, og hun mener dette er noe av årsaken til at turneringen i Kristiansand har gått på skinner.

IKKE ÉN KLAGE.

— Arrangørene er erfarne, og de gjør jobben min enkel når jeg ikke har mye å utsette på turneringen, sier Seravalli.

Hun forteller at det ofte er uerfarne som er med på organiseringen, og at dette ofte er med på å trekke ned i de andre landene hun har jobbet i.

— Markedsføringen kan være elendig, det er ofte for lite personell eller man behandler sanden feil. Spillerne kommer ofte og klager til meg, men i Kristiansand har jeg ikke fått én eneste klage, sier Seravalli.

FINALE-ATMOSFÆRE.

Hun roser publikum, og mener de utgjør en stor del av det positive inntrykket av turneringen.

— Det er atmosfæren som gjør den store forskjellen. Tribunen koker. Man skulle tro de hadde spilt fem finaler der allerede, sier Seravalli.

Det eneste som må forbedres i Kristiansand er hovedarenaen. I dag har den plass til 2500 publikummere, mens det ideelle er 3000. Prosjektleder i World Tour Kristiansand, Christian Berthelsen, bøyer seg i støvet for tilbakemeldingen fra inspektøren.

MÅ STOPPE SALGET.

— Jeg kan bare takke og bukke. Det er nesten for godt til å være sant. Jeg er kolossalt kry over å ha fått lov til å jobbe med dette, sier Berthelsen.

Han mener turneringen ikke hadde blitt det den er uten de 250 frivillige og 50 som organiserer. Og han lover større tribuner neste år:

— Det skal vi ordne. Arenaen må bli større, for nå må vi stoppe billettsalget fordi det blir for fullt, sier Berthelsen.

- SÆRPREG.

Sandvolleyball-legenden og daglig leder i World Event, Bjørn Maaseide, mener turneringen i Kristiansand skiller seg ut fra de andre turneringene. Likevel mener han at den trenger noen år for å etablere seg.

— Vi må være realistiske. Vi har både Klagenfurt, Stavanger og Paris som er store, tunge turneringer. Men det spesielle med Kristiansand er at turneringen har særpreg. Både beliggenheten og det intime stadionet gjør den spesiell, sier Maaseide.

Han sier kristiansanderne har overrasket ham positivt under turneringen.

— Sørlendingene har kommet ut av skapet. De engasjerer seg enormt på tribunen, og er ikke så trege som jeg trodde, sier Maaseide.

Tekst: Anette Os

anette.os@fvn.no - 38 11 33 13