MANDAL: Drikkevannet hentes nemlig fra samme sted som spredegrøftene fra kloakkrenseanlegget i området ligger, melder Lindesnes avis.

Det er ikke påvist forurensing av vannkildene, men kommunelegen anbefaler at husstandene i Kloster-området koker vannet.

— Vi er rett og slett fortvilet over situasjonen, sier Jørgen Oseberg til Lindesnes avis.

Oseberg bor i et av de splitter nye husene i byggefeltet. Før de flyttet inn, valgte familien å skrive under på at de kom til å koke drikkevannet til det ikke lenger var nødvendig.

— Nå har vi kokt vann siden vi flyttet inn i juni. Ennå har vi ikke mottatt opplysninger som sier noe om når saken er ryddet opp i, sier Oseberg til avisen.

Opprinnelig var det planlagt felles vannforsyning for husstandene i området fra et borehull som ikke er i nærheten av kloakk-spredegrøftene. Silje Larsen i Mandal kommune kan imidlertid ikke si noe om når det opprinnelige borehullet kommer på plass.

— Kommunen har gitt saken høy prioritet, og ønsker å finne ut hvorfor planen med felles borehull ikke er gjennomført. Dette er en viktig sak å få oppklaring i, sier Larsen til Lindesnes avis.