KRISTIANSAND: Med artister som blant andre Erik Faber, Marte Wulff og Jens-Olai Justvik inviterer Kristiansand til byfest og feiring av Universitetet I Agder.

— Det er all grunn til å feire at HiA er blitt UiA. For regionen Kristiansand og Sørlandet har et universitet uvurderlig betydning. I tillegg til selve statusen og kvalitetshevingen kampen for den har medført, er ringvirkningene store, sier ordfører Jan Oddvar Skisland på Kristiansand kommunes hjemmesider.

Både Kristiansand, Arendal og Grimstad har i disse dager gått sammen for å markere den historiske begivenheten et universitetsstatus er for Sørlandet.

Førstemann ut til å slå på stortromma er Kristiansand.

— Universitetet borger for en god utvikling for landsdelen. Nå vil vi ha de beste hodene i vår midte og dermed også de beste forutsetningene for å videreutvikle regionen vår. Kristiansand har nær den høyeste befolkningsveksten i landet. 60 prosent av studentene er fra landsdelen og de fleste blir boende, sier Skisland.

Arrangementet i Kristiansand starter klokken 12.00 på Nedre Torv i Kristiansand sentrum i morgen. Og festprogrammet er fylt opp fra morgen til kveld.

Konferansier Jens Olai Justvik har blant annet invitert Fædrelandsvennens sjefredaktør Finn Holmer-Hoven, fylkesordfører Thore Westermoen, den nye Kristiansands-ordføreren Per Sigurd Sørensen, Universitets-rektor Torunn Lauvdal, konserndirektør Unni Farestveit fra Agder Energi og kommunikasjonsdirektør Rolf Søraker fra Sparebanken Sør til Speakers Corner klokken 17.00. De vil bli utfordret på hvilke forventninger de har til Universitetet i Agder.

En time etter, klokken 18, er det duket for konsert med Marte Wulff og Erik Faber, som opptrer både hver for seg og sammen.

Se hele festprogrammet her.