NORDKAPP: — Men det største som har skjedd har skjedd meg idag er at jeg ble bestefar for femte gang, sier Skarpengland. Fvn.no intervjuer en sliten men fornøyd Skarpengland kun ti minutter etter at han kom frem, omtrent klokken 22.30 onsdag kveld.

— Å sykle denne strekningen har vært noe som har ligget i bakhodet noen år. Det har vært en drøm, men også et medisinsk eksperiment, sier Skarpengland. For to år siden fikk han beskjed av legen om at han hadde fått begynnende hofteslitasje, og den aktive mannen måtte gi seg med fotball og jogging.

Fremme tidlig - Det var litt vondt for meg det, så dette er en slags kompensasjon, sier han. Hvis han fikk smerter under turen ville han blitt nødt til å bryte, men det hadde Skarpengland ingen problemer med. Heller ikke andre store problemer fikk han. Han er til og med fremme tidligere enn han hadde regnet med.

— Jeg hadde et fantastisk fint vær fra Hordaland til Bodø, landskapet og naturen på den strekninga var fantastisk, forteller han. Derfor hadde han ingen hviledager, men stod på hele veien.

Syklisten har overnattet mest på campinghytter, men også mye i telt. Da fikk han også oppleve dyrelivet tett på.

— En elg var helt borte ved teltet mitt, sier han. I tillegg har han fått tatt bilde av rein, hjort og rev på veien.

Mye alene

Skarpengland er i det hele tatt svært fornøyd med turen, og vil anbefale andre å oppleve landet på samme måte.

— Men du må være flink til å være mye alene, sier han. Men påpeker at venner og familie har vært til stor oppmuntring underveis, gjennom mange telefonsamtaler og meldinger.

Vel fremme skal han feire ankomsten med en bedre middag, før han neste dag legger kursen til Oslo for å se den nyfødte jenta. Men den reisen tar han med båt og fly.