KRISTIANSAND: — Jeg tror det har stor verdi at medieprofiler som Ida og Fredrik stiller opp på dette. Og hvis noen ser verdien i at jeg står fram som en idrettsambassadør er det det minste jeg kan gjøre, sier den tidligere skistjernen Solveig Pedersen, som 1. januar begynner som toppidrettssjef på Agder.

Denne uken har hun delt ut løpesedler med oppfordring om å stille som bøssebærere til søndagens storaksjon, som er tildelt UNICEF Norge. I morgen stiller trioen opp på Torvet i Kristiansand, for å promotere aksjonen og for å oppfordre folk til å stille som bøssebærere.

Føler ansvar

Inntektene av årets aksjon går til barn berørt av hiv og aids i ulike deler av verden og særlig Afrika, der aidsepidemien rammer hardest. Totalt 15 millioner barn og unge verden over er foreldreløse som en følge av epidemien.

— Det gjør veldig godt å kunne være med på en slik aksjon. Samtidig føler jeg meg nesten maktesløs når jeg vet at nøden er så stor. Men jeg ønsker å gjøre det lille jeg kan, sier Pedersen.

— Det at vi støtter opp om aksjonen kan kanskje bidra til at enda flere gjør det samme. Det krever så lite av oss, og skulle egentlig bare mangle at vi stiller opp, sier sjukjemper Ida Marcussen, som satser mot OL-gull i 2012. — Jeg føler et ansvar og prøver å være et godt forbilde, sier Start- og landslagsspiller Fredrik Strømstad.