LES OGSÅ:

Hadde sms-kontakt like før drapet

Foreldrene selger huset

Kjørte tiltalte til drapsstedet

Drapstiltalte sliten **

— Stemmer i hodet sa «drep henne»**

Får høre dødskampen

Drapstiltalt risikerer 16 års forvaring

Døde av knivstikk i halsregionen

Politiet kjørte til feil sted

Mobbeoffer ble drapsmann

Utløste voldsalarm før hun ble drept

KRISTIANSAND: 27-åringen bodde hjemme hos foreldrene i tiden før drapet. Om morgenen den 30. mars kjørte hans mor ham til leiligheten hans i Kristiansand.

— Jeg ville at han skulle komme seg på jobb. Under kjøreturen til leiligheten sa han ikke et ord. Da han skulle gå ut av bilen, så han på meg med et blikk jeg aldri vil glemme. Jeg kaller det sinnssykt, forklarte moren i Kristiansand tingrett tirsdag ettermiddag.

- Voldsom

Kveldene før drapet hadde 27-åringen oppført seg «voldsomt » hjemme hos foreldrene.

— Han kom hjem sent om kvelden, og gikk opp på loftet. Der gikk han fram og tilbake, og skrek og skrek. Han var redd, og var helt vill i blikket, sa moren.

Oppførselen gjorde at foreldrene vurderte å kontakte politiet, ifølge moren.

— Vi vurderte det, men vi tenkte at det ikke var så mye politiet kunne gjøre. Vi hadde ikke noen tro på at de kunne få ham inn på psykiatrisk.

Flere ganger til dagen i perioden fra januar til dagen drapet fant sted, ringte 27-åringen til moren. Dette gjorde han også bare få timer før Elin Laursen ble funnet drept i hjemmet hennes på Nodeland.

— Jeg hørte han skrek et eller annet, forklarte moren gråtkvalt i retten.

På tiltalebenken få meter unna satt den drapstiltalte sønnen hennes, som nå risikerer 16 års forvaring for drapet på ekskjæresten. Han var tydelig preget over morens forklaring, og tørket tårer da moren fortalte om en oppvekst preget av mobbing.

Mobbet i barnehagen

Under morens forklaring kom det fram at tiltalte var et mobbeoffer allerede i barnehagen.

LES OGSÅ: Ble spyttet på og slått i barneskolen

— Han grudde seg til å begynne på skolen. Han ble innesluttet, og satt i stuen og gråt. Da han ble eldre satt han på rommet og gråt.

I 2002 fikk 27-åringen angstdempende medisiner av sin lege. Livet hans ble helt forandret, han ble sosial og fikk venner. Moren merket også en tydelig endring hos sønnen.

— Jeg har sett ham lykkelig to ganger. Den ene gangen var da han fikk tablettene. Den andre gangen var da han kom hjem og fortalte om Elin. Ikke lenge etter fikk vi hilse på Elin. Hun hadde alt, og gikk rett i hjertet hos oss, fortalte hun.

- Snakket bare om Elin

Lykkerusen til sønnen varte fram til november.

— Jeg følte da at han fikk et eierforhold til henne. Han ville ha henne for seg selv, og ikke dele med andre, sa moren.

To måneder senere, i januar, tok forholdet slutt. Det gikk hardt inn på tiltalte, noe moren i likhet med andre vitner bekreftet i retten i dag. Han ble mer aggressiv, tiltaksløs og redd, noe som ble stadig verre de siste dagene før drapet.

— Han skrek til meg at han var forferdelig redd, uten at han klarte å svare på hva han var redd for. Han ble mer og mer ukjennelig. Han brydde seg ikke noe om hvordan han så ut, og han husket veldig lite. Det eneste han snakket om var hans ekskjæreste, som han var veldig glad i, sa moren.

LES OGSÅ: - Kanskje lettest om Elin ikke levde