BIRKENES: Det var klokken 00.16 i natt at politiet først fikk melding om en fest på ei hytte på Mossfjellheia i Birkenes hvor 17-åringen hadde truet minst to av de rundt åtte personene med kniv og øks.

Ifølge operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Frank Solås, skal hevn og sjalusidrama ha vært årsak til episoden.

Personene som oppholdt seg på hytta, er ifølge politiet i alderen 15-18 år, og skal ha opplevd situasjonen som svært ubehagelig og fryktinngytende.

— Han skal ha jagd et par personer på stedet med øks, sier Solås.

En av de fornærmede skal ha løpt for livet for å komme seg unna 17-åringen.

Da politiet ankom Mossfjellheia ble 17-åringen tatt med en øks i hånden. Etter avtale ble han kjørt til en barnevernsinstitusjon på Birkeland hvor 17-åringen bor.

Truet til seg en bil med kniv

Et par timer senere, like over klokken 02 natt til onsdag, får politiet pånytt en melding i forbindelse med 17-åringen. Denne gangen kommer meldingen fra en av de ansatte ved barnevernsinstitusjonen.

17-åringen hadde slått seg vrang og truet den ansatte på stedet med en kniv.

  • Han truet til seg en bil fra stedet med kniv, sier Solås til fvn.no.

Da 17-åringen stakk av i bilen var han ifølge politiet i besittelse av både en kniv og pepperspray samt den ansattes mobiltelefon.

Satte i gang biljakt Da politipatruljen fikk lokalisert 17-åringen befant han seg like øst for Arendal på E18. Derfra fulgte politipatruljen 17-åringen til Telemark hvor han besluttet å sette opp farten.

  • Det endte med at patruljen stoppet ham i Bamble klokken 03.29, sier Solås.

Der ble han pågrepet og kjørt til arresten.

17-åringen har avlagt en utvidet blodprøve etter pågripelsen og sitter nå varetektsfengslet i Arendal.