KRISTIANSAND: I tillegg til å ha stjålet fire leppestifter, fem esker med øyenskygge, hårserum, en deodorant, en boks hårgele og en boks hårspray, er den 37 år gamle mannen fra Kristiansand dømt for å ha stjålet diverse andre butikkvarer.

Mannen er dømt for tyverier fra syv forretninger i Kvadraturen, samt ett tyveri fra Europris på Fiskåtangen. Hendelsene skjedde i perioden oktober til desember i fjor, med unntak av ett, som skjedde i juni i år. I alle tilfellene ble tyveriene oppdaget og mannen stoppet, enten av butikkansatte eller vektere.

37-åringen har forklart at han stjal tingene fordi han ville selge dem, men også fordi tyveriene ga ham en følelse av spenning.

Kristiansand tingrett la vekt på at mannen har tilstått tyveriene, og at alle gjenstandene mannen stjal er levert tilbake til eierne. I skjepende retning ble det vektlagt at mannen siden 1996 er domfelt fire ganger, hovedsaklig for vinningsforbrytelser og narkotikakriminalitet.

Kristiansanderen ble dømt til betinget fengsel i 36 dager, med en prøvetid på to år. Mannen slipper å betale saksomkostninger blant annet av hensyn til hans økonomiske situasjon.