OSLO: Mange har den siste tiden blitt svindlet av kriminelle som har festet et deksel på kortåpningen til minibankene. På denne måten har de fått tak i både kortnummer og kode. Men nå har bankene gått sammen om å investere i ny teknologi som hindrer slik svindel, melder P4. – Vi vil ikke være konkrete om selve utstyret fordi vi ikke vil gi kriminelle informasjon om bankene. Men utstyret blir festet inni maskinene, og vil ikke synes utenfra. Utstyret vil bare hjelpe mot «skimme-metoden». Vi har slått ned på denne metoden fordi det er den vi har sett mest av, sier daglig leder i Bankenes standardiseringskontor (BSK), Knut Kvalheim, til NTB.

Den nye teknologien, som er fra Nederland, vil altså ikke hindre «slynge-metoden», som også har vært en favoritt hos svindlere den siste tiden. «Slyngen» gjør at kortet blir sittende fast i minibanken, og svindleren kan hente det ut etter at kunden har forlatt stedet.

Det vil koste 6.000 kroner å sikre hver minibank mot skimming, og bankene skal selv betale for sine egne minibanker. Det er cirka 2.000 minibanker i Norge. (©NTB)