ARENDAL: Det er riksadvokaten som har gitt ordre om tiltalespørsmålet.

Verken Aust-Agder tingrett, forsvareren eller statsadvokatene i Agder vil kommentere saken eller fortelle noe om innholdet i tiltalen fordi saken kommer til å gå for lukkede dører. Foreløpig er det uklart om pressen får være til stede.

Etter det Fædrelandsvennen forstår er 29-åringen tiltalt for fire voldtekter. En av voldtektene skal være begått mot en mindreårig gutt.

Det er riksadvokaten som har gitt ordre om å ta ut tiltale. Det betyr at 29-åringen er tiltalt for overtredelse av den groveste bestemmelsen i straffelovens paragraf 192 (voldtektsparagrafen), som har en strafferamme på 21 år. Politiet har tidligere betegnet saken som en stor og alvorlig sedelighetssak.

Politiet skal i forbindelse med etterforskningen av nye tilfeller av voldtekter, også ha tatt fram igjen en tidligere voldtektssak som var henlagt. Denne saken er nå en del av tiltalen.

Ifølge rettsbøkene fra Aust-Agder tingrett i forbindelse med fengslingen av 29-åringen, ble han opprinnelig pågrepet og fremstilt for varetektsfengsling første gang 20. oktober i fjor. Senere er den tiltalte fremstilt flere ganger, og senest 23. mai. Da ble han varetektsfengslet frem til mandag 19. juni, samme dag som straffesaken mot ham skal starte i tingretten i Arendal.

Den tiltalte arendalsmannen nekter straffskyld, og mener at det er en hevn mot ham fra de fornærmede i saken at han har blitt tiltalt. Mannen er for øvrig tidligere domfelt for vold og trusler.

Av en kjennelse i forhørsretten fra 2. mars i år fremgår det at Agder statsadvokatembete har begjært judisiell observasjon av tiltalte. Den sakkyndige har imidlertid, ifølge rettsboken, ikke fått gjennomført samtaler med den tiltalte, fordi han etter råd fra sin forsvarer vil vente med å uttale seg om forholdene i saken til hovedforhandlingen mot ham starter 19. juni.