KRISTIANSAND: — Jeg blir skuffet om jeg ikke blir blant de ti beste, men jeg håper jeg går helt til topps, sier fluefisker Lorentsen til fvn.no.

Fra torsdag av skal han kjempe mot 31 andre ivrige fluefiskere fra seks nasjoner om å vinne 500 euro, fiskeutstyr og et spesiallaget kunstverk. Konkurransen foregår i elva Vefsna, som ligger i Nordland. Lorentsen ble headhuntet på grunn av sine gode plasseringer under en festival i Mandal.

Lorentsen har drevet med fluefiske helt siden julaften før han ble 14 år. Siden den gang har han og fluestanga vært et radar par. Den dårligste plasseringen han har hatt i sin fluefiskerkarriere er 9. plass.

— Du blir aldri ferdig utlært som fluefisker, det er alltid noe nytt å lære, forteller Lorentsen.

Fiskegjemsel

I følge fluefiskeren er fisken svært var for mennesker. En fisk kan se 60 grader over vannet. Lorentsen pleier selv å sitte bak en einerbusk og speide etter den største sjøørretten.

Selv om han har fanget mye sjøørrett opp gjennom tidende, så slipper Lorentsen ofte fisken ut igjen. Han kaller det for catch and release-fisking.

— Jeg prøver alltid å få hvert eneste kast til å bli bedre enn forrige kast. Det gir et skikkelig adrenalinkick utover det helt vanvittige når jeg får fisk, sier Lorentsen.

Hemmelig flue Fluefiskeren har alltid vært i godt selskap når han har fanget sine rekordfisker. For litt siden var han på Odderøya og fanget en sjøørret på 3,1 kilo sammen med gode venner.

Hva slags flue Lorentsen skal bruke under konkurransen vil han holde hemmelig til konkurransen er over, men han kan røpe til fvn.no at han vil bruke ”en svart steamer med strutsehår”.

— Da forstår leserne sikkert ingenting, ler fluefiskeren.