KRISTIANSAND: Sports— og mediedirektør i Start, Svein Mathisen, kom med budskapet foran et stort antall ventende pressefolk utenfor Stig Inge Bjørnebyes bolig sent tirsdag kveld. Han nektet å kommentere forhandlingene som har pågått i huset hele kvelden.

— Denne saken drar ut i tid. Vi inviterer derfor til pressekonferanse på Sør Arena i morgen klokken 10, sa Mathisen.

— Er Bjørnebye fortsatt trener?

— Vi innkaller til pressekonferanse, så tar vi det derifra. Ha en god natt, svarte Mathisen unnvikende.

Siden 18.30-tiden tirsdag kveld har Start-trener Stig Inge Bjørnebye vært sammen med daglig leder i Start, Harald Andersen, og leder for toppfotballstyret, Rune Jakobsen, for å forhandle om sin sluttpakke. Det er fortsatt ikke kommet noen uttalelse eller bekreftelse fra Start-ledelsen rundt saken.

— Jeg er fortsatt trener for Start, er den eneste kommentaren Bjørnebye foreløpig har kommet med til fvn.no.

- Ferdig

Fvn.no har imidlertid fått vite fra informert hold at Stig Inge Bjørnebye er ferdig som trener i Start og vil trekke seg med umiddelbar virkning. Assistenttrener Bård Wiggen leder laget i kampene fremover.

Etter ti eliteseriekamper på rad uten seier ble det altså trolig for mye for Start-ledelsen.

Men forhandlingene pågikk tydeligvis for fullt i Bjørnebyes bolig tirsdag kveld. Med jevne mellomrom dukket de fire aktørene opp i vinduene mens de pratet i mobiltelefon.

Svein Mathisen ankom Bjørnebyes hus etter de andre. Kort tid etter kom han ut med pizza til det store antallet pressefolk som var samlet utenfor boligen.

— Kan du komme med en kommentar?

— Kommentere? Skal jeg kommentere pizzaen? Det er skinke og biff. Det er viktig med mat når man jobber sent, flirte Mathisen, før han forsvant inn i huset igjen.

På spørsmål om Stig Inge Bjørnebye vil være Start-trener også senere i kveld, svarte Harald Andersen «vet ikke» i det han gikk inn i Bjørnebyes hus. Møtet begynte i 18.30-tiden tirsdag kveld.

Under forhandlingene kom Stig Inge Bjørnebye ut på trappen for å ta bildet av det ventende pressekorpset.

— Smil, sa han, før han forsvant inn i huset igjen.

- Jeg spiser kake VG Nett snakket tirsdag ettermiddag med sports- og mediedirektør i Start, Svein Mathisen, som ikke ville kommentere saken.

— Jeg spiser kake i bursdagen til datteren min nå.

Han vil verken bekrefte eller avkrefte om Bjørnebye har gått av.

— Jeg kan bekrefte at jeg spiser kake i bursdagen til datteren min, sier Mathisen til VG Nett.

Start har ikke vunnet en eliteseriekamp siden de slo Sandefjord 3-1. For øyeblikket ligger klubben på nest siste plass med 16 poeng, to poeng bak Odd Grenland på kvalifiseringsplassen.

Bjørnebye ble hentet som Start-trener like etter at Tom Nordlie fikk sparken i midten av juli i fjor. Da ble også Wiggen satt inn som midlertidig sjef.

Bjørnebye begynte som Start-trener 1. august i fjor, etter å ha vært Åge Hareides assistent på landslaget fra 2003 til 2006.

PIZZA: Sports— og mediedirektør i Start, Svein Mathisen, delte ut pizza til det ventende pressekorpset. Foto: Kristin Ellefsen