Kristiansand: Nyheten ble godt mottatt blant studentene på høyskolen i går.

— Jeg har alltid drømt om å gå på universitet. Nå skjer det. Universitet klinger bedre enn høyskole og gir mer status, sier sosiologistudent Martine Larsplass (22).

Kompisen, Werner Erlandsen (29) fra Kristiansand følger opp.

— Nå vil flere studenter flytte til byen. Universitet er et springbrett og vil også trekke til seg gode lærerkrefter, sier han.

Marit Winsjansen, også hun studerer sosiologi, tror ikke hun kommer til å merke stor forskjell til høsten.

— Men det er klart det vil ta seg bedre ut med eksamenspapirer fra Universitet på Agder. I Oslo vet vi at mange ofte snakker negativt om høyskolen. Universitetet gir status, sier hun.

Statsviter Kenneth Mostøl fra Bykle smiler bredt.

— Nå får vi flere valg, nye muligheter og kanskje også flere stipendordninger. Mer forskning gir økt kompetanse. Jeg er spent og håper tiden vil vise at dette dreier seg om noe mer enn formalitet og en ny doktorgrad, sier han.

Hos bioingeniørene, Eva Olsen og Henriette Michelsen sitter jubelen et stykke inne.

  • Det blir spennende å se hvordan ledelsen takler overgangen til universitet. Det virker noen ganger som om de har nok utfordringer allerede. I alle fall har vi vært uheldige, forteller de.

Allmennlærer Kristian Ludvigsen tror universitet vil bety et løft for landsdelen.

— Sørlandet kommer på kartet. Flere fag og høyere utdanning vil lokke nye folk til byen, sier han.

Men for unge Ludvigsens vedkommende kommer tilbudet fem år for sent.

— Jeg husker godt uret og nedtellingen, som for øvrig kom fort ut av funksjon etter hvert som tiden gikk. Men bedre sent enn aldri, sier han.