Til Det kongelige slott

Ragnar Osnes

Takk for hyggelig samtale på telefon i forrige uke!

Som nevnt er det noen momenter vi ønsker at blir tatt opp til vurdering og avklart hos dere før vi kan melde oppstart av arbedet mer regulering av eiendommen gnr. 3, bnr, 33 på Flekkerøya. Byutviklingsenheten har befart eiendommen og avklart forslag til atkomstvei, denne er tegnet inn på de vedlagte kartene. Kartene viser også eksisterende stier i området (rød strek).

Følgende spørsmål bør vurderes:

— omfang av behov for sikkerhetssoner rundt bebyggelsen. Bør del av naboeiendommen innlemmes i reguleringsplanen? Det må i tilfelle opprettes kontakt med grunneier og forhandles om kjøp av del av denne.

— antall kvadratmeter bygningsmasse. det har blitt nevnt et behov på 6- 800 kvadratmeter. Flere byggetrinn? Er dette en eller flere bygninger? Trenger ikke spesifikt svar her ennå, men er fordel om vi har et ca. antall kvadratmeter.

Vedlagt følger to kart, det ene merket gnr3bnr33 viser følgende:

— stiplet svart linje markerer reguleringsplanens avgrensning

— tykk grå strek markerer vei til eiendommen

— tynn rød strek markerer sti

— grå "sone" som dekker eksisterende bygningsmasse på gnr. 3, bnr. 33 samt Naudetangen markerer antatt sikkerhetssone. Vi har her ikke tatt med noe av naboeiendommen. Den grå sonen vil ligge utenfor reguleringsområdet, dette er begrunnet med at det ikke er mulig å regulere i Landskapsvernområde. Vi har vært i møte med Fylkesmannen i Vest Agder (v/ Tom Egerhei), både FMVA og Direktoratet for Naturforvaltning (DN) fraråder at denne delen av landskapsvernområdet innlemmes i reguleringsplanen, men er likefullt inneforstått med at Naudetangen må innlemmes i en sikkerhetssone rundt eiendommen, og på denne måten ikke være tilgjengelig for allmennheten. Det går et gjerde i dag i eiendommens tomtegrense mot landskapsvernområdet, og opp mot toppen. Det vil være mulig å opprettholde, supplere og forsterke dette gjerdet.

kart merket gnr3bnr33 uten restriksjoner viser følgende:

— i hovedsak det samme som det andre kartet med unntak av følgende:

— Naudetangen er markert som grønt, dvs Landskapsvernområde, og dermed tilgjengelig for allmennheten. Ferdsel på denne tangen gir direkte innsyn til eiendommen. FMVA og DEN er inneforstått med behovet for sikkerhet rundt denne eiendommen. I statuttene til landskapsvernområdet er det mulig å søke fritak fra forbudet mot å sette opp gjerder, skilt mm på særskilt grunnlag.

Som nevnt stiller vi gjerne opp hvis dere trenger ytterligere opplysninger eller noe skulle være uklart. Vi ser frem til dette arbeidet!

Vennlig hilsen

Maria Kielland Krag

Sivilarkitekt Byutviklingsenheten 22