KRISTIANSAND: — En overlege ved en av våre avdelinger har hatt et forhold til en kvinne i 20-årene som har vært psykiatrisk pasient hos oss, sier Anders Wahlstedt, klinikksjef ved Klinikk for psykiatri og avhengighetsbehandling ved Sørlandet sykehus til Fædrelandsvennen.

Saken dukket opp på bordet hos sykehusledelsen som en bekymringsmelding for et par måneder siden.

Ville ut Forholdet mellom de to skal ha vart en stund. Etter hvert skal de hemmelige møtene ha blitt for mye for kvinnen, som har uttrykt fortvilelse over vendingen relasjonen tok:

— De hadde et kjærlighetsforhold, men etter å ha blitt presset til ting hun ikke kunne stå inne for, ønsket hun seg bare ut, sier en kilde til Fædrelandsvennen.

— Hun har hatt det vanskelig. Hun ble jo glad i ham, sier vedkommende kilde.

Ubehagelig

Da ledelsen valgte å konfrontere overlegen med alle ryktene, la han kortene på bordet og innrømmet at det hadde vært et forhold.

— Han syntes det var rimelig ubehagelig å bli konfrontert med dette i etterkant, sier Wahlstedt.

— Da han hadde blitt kjent med at kvinnen var pasient ved en annen avdeling, avsluttet han forholdet, sier klinikksjefen.

Overlegen forklarte til sine overordnede at han hadde møtt kvinnen ute på byen. Da skal han ikke ha hatt noen anelse om at hun gikk til behandling ved den samme klinikken som han selv arbeidet ved.

Til tross for at legen har forsikret sykehuset om at han ikke treffer kvinnen lenger, har Sykehusledelsen bedt fylkeslegen om å se på denne saken.

  • Vi ønsker en vurdering fra en upartisk instans, sier Wahlstedt.

Tilsyn

Helsetilsynet behandler nå saken som en tilsynssak, der det undersøkes om overlegen har gjort seg skyldig i brudd på sine forpliktelser etter helselovgivningen. I så fall kan det få konsekvenser for legens ansettelsesforhold.

— Vi mottok saken fra sykehuset 21. juni, og har hatt en foreløpig gjennomgang av den, bekrefter fylkeslege Kristian Hagestad ved Helsetilsynet i Vest-Agder.

De vil nå granske saken og gi overlegen mulighet til å kommentere opplysningene.

— Siden dette er en spesiell sak som berører minst to personer, ønsker jeg ikke å gi noen flere kommentarer foreløpig, sier Hagestad.