LILLESAND: — Skulle Tim gå på trynet, er det stor fare for orgelfrie kirker utover høsten og vinteren, advarer Magne Årtun i «Glade Gutters Løpeklubb» og sikter til organist og løpeklubbmedlem Tim Harry Blomberg.

Med fast treningstid klokken 21.15 hver tirsdag har savnet av lys i «lysløypa» ved stadion i Holta steget i takt med høstmørkets intensitet for ni herretrimmere pluss minus femti.

En ukes tid før valget rykket løpeklubben ut med innlegg i lokalavisen, hvor de med stort humør lovet å stemme på den lokalpolitiker som kunne skaffe dem lyset i lysløypa tilbake innen valget.

— Ordføreren var raskt ute. Allerede fem på halv åtte samme morgen som avisen kom ut, fikk vi mail om at han skulle se på saken, rapporterer Ørjan Knutson.

— Men to tirsdager etter valget er det fortsatt like mørkt, konstaterer Tor Martin Kristiansen.

  • Dette er en sak jeg ikke er fornøyd med, beklager ordfører Arne Thomassen. Han har forsøkt, men ennå ikke maktet å skaffe lyset tilbake.

— Idrettslaget felte noen trær som tok kabelen, forklarer ordføreren. Som forsikrer at han følger opp saken.

— Vi har hatt tiårsjubileum, røper Magne Årtun når avisen vil vite hvor lenge den humørfylte flokken har løpt rundt i Holta.

Treningsiver og sans for sene kveldssamlinger oppgis å være en fellesnevner for flokken som blant annet består av to banksjefer, en dyrlege, en lærer og en kulturkonsulent i tillegg til kantoren.

— Om sommeren løper vi både på Skauerøya og i Flørenesskauen, forklarer Morten Austdal.

Etter treningstur er det felles uttøying, kombinert med løsning av både lokale og globale problemer. Julebord, årsrapport og besøk til Apotekergården er for lengst etablert som faste, utenomsportslige aktiviteter.