KRISTIANSAND: Det opplyser 27-åringens forsvarer, Anne Marstrander, til fvn.no fredag formiddag.

— Ankegrunnlaget er blant annet manglende tilregnelighet, sier forsvareren.

27-åringen ble i Kristiansand tingrett dømt til 16 års forvaring for drapet, som fant sted i Elin Laursens hjem på Nodeland 30. mars i år. Det ble i premissene for straffeutmålingen lagt vesentlig vekt på at samfunnet må verne seg spesielt mot personer som har gjort så grove handlinger som 27-åringen er domfelt for.

Behandles til våren

Saken går automatisk til lagmannsretten for avgjørelse. Det er ventet at lagmannsretten kan behandle saken i løpet av første del av 2008. Advokat Marstrander sier at argumentasjonen i lagmannsretten vil være den samme for den drapsdømtes side som i tingretten.

— Vi mener at 27-åringen i utgangspunktet skal frifinnes fordi han har en medisinsk diagnose som innebærer muligheten for psykotiske utfall, og at det var et slikt psykotisk utfall han hadde da 23-åringen ble drept. Var han psykotisk i gjerningsøyeblikket kan han ikke straffes på vanlig måte, sier advokaten.

Lenger behandlingstid

Den prinsipale påstanden fra forsvareren vil være at dersom 27-åringen blir funnet skyldig, skal han ikke dømmes til forvaring, men til ordinær fengselsstraff.

Da tingretten behandlet saken gikk det med fem dager. Det er ventet at behandlingstiden i lagmannsretten blir noe lengre. En jury skal da avgjøre om tiltalte er skyldig eller ikke.

LES OGSÅ:

Drapsdømt vurderer anke

— Han må frifinnes

Nektes foto av drapskniven

Kjempet fra rom til rom

Retten rystet etter lydopptak

— Elin, jeg tror ikke du skal være redd

Vurderte å drepe Elin

— Virket sinnssyk drapsdagen

Hadde sms-kontakt like før drapet

Foreldrene selger huset

Kjørte tiltalte til drapsstedet

Drapstiltalte sliten **

— Stemmer i hodet sa «drep henne»**

Får høre dødskampen

Drapstiltalt risikerer 16 års forvaring

Døde av knivstikk i halsregionen

Politiet kjørte til feil sted

Mobbeoffer ble drapsmann

Utløste voldsalarm før hun ble drept